Гръцките власти разследват информация за организиране на игри на смъртта ...

Гръцките власти разследват информация за организиране на игри на смъртта

Разследват игри на смъртта в Гърция по аналогия на Скуид гейм

Гръцките управляващи проверяват информация за образуване на " игри на гибелта " по прилика на сюжета в нашумелия южнокорейски сериал " Скуид гейм " (Squid Game), оповестява гръцката телевизия " Скай ". В хитовия сериал на Нетфликс (Netflix), който доби голяма известност, се споделя за странна игра за оцеляване, провалянето в която се санкционира със гибел.

Властите в Гърция са засекли група, която провежда сходни игри като употребява Facebook. Единственото изискване за присъединяване е заплащането на такса от 25 евро . Срещу тази сума се дава обещание среща на скрито място в региона на Атина, което ще бъде оповестено до несъмнено време.

Сериалът от Южна Корея, който върви от един месец, към този момент е донесъл доходи в размер на 900 милиона евро за платформата, уточнява гръцкото списание Нюз ин.

Сюжетът е изпълнен със подиуми на принуждение и към този момент провокира паника за отражението му върху аудиторията и изключително върху детската душeвност.

Според обява в английския в. " Дейли мейл " доста учебни заведения във Англия и Белгия към този момент са изпратили писма до родители да забранят гледането на сериала. Подобни писма са получили и родители в Гърция.

Източник: dir.bg