Гръцките власти обмислят запазване на изискванията за влизане в страната,

...
Гръцките власти обмислят запазване на изискванията за влизане в страната,
Коментари Харесай

В Гърция обмислят запазване на изискванията за влизане в страната

Гръцките управляващи обмислят опазване на условията за влизане в страната, макар внезапния спад на новозаразените с Covid-19. Положителните прогнози за развиването на рецесията са съчетани с проекти за наложително имунизиране на избрани групи.

Министърът на туризма съобщи, че от началото на туристическия сезон съществено спадат случаите на инфектирани с ковид в страната, оповестява БНР.

За в този момент няма случаи на боледуващи туристи, което съгласно министър Теохарис потвърждава, че работят изцяло условията за влизане в страната.

Лекари предлагат на държавното управление да резервира до края на сезона условията за тест или документ за имунизиране на влизащите в Гърция.

Прогнозите на експертите са, че от идната седмица внезапно ще спадне равнището на инфектирани общо за страната.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи в Народното събрание, че се приготвя закон за наложително имунизиране на всички работещи в опазването на здравето и в домовете за възрастни хора. Следват учителите и държавните чиновници, които обслужват жителите, оповестяват медиите.

Туристическите организации осведомят клиентите си, че за пътешестване вътре в страната с ферибот и аероплан се изисква негативен тест.

Аптеките стопират да оферират този тест и се водят договаряния в супермаркетите да има щандове с проби за ковид.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР