Гръцки антиваксъри отказаха да приемат кръв от ваксинирани срещу COVID-19

...
Гръцки антиваксъри отказаха да приемат кръв от ваксинирани срещу COVID-19
Коментари Харесай

Антиваксъри отказват преливане на кръв от ваксинирани

Гръцки антиваксъри отхвърлиха да одобряват кръв от имунизирани против COVID-19 хора, с цел да не бъдат " отровени ", оповестява " Юроактив ", съобщи News.bg.

" Досега сме виждали неимунизирани пациенти да отхвърлят интубация, заради което са умряли, само че към този момент има и такива, които отхвърлят преливане на кръв ", изясни доктор. Той уточни, че става въпрос за проведена мрежа от антиваксъри, а не за обособени случаи.

" Ако някой би трябвало да бъде опериран или се нуждае от кръвопреливане, само че принадлежи към тази група, той изисква да не му се прелива кръв от имунизиран човек. Това, несъмнено, няма научна основа ", разясни медикът. Междувременно гръцкото държавно управление беше разтревожено, откакто бяха открити хиляди подправени документи за имунизация против COVID-19 в цялата страна. Председателят на Медицинската асоциация в Патра Анна Мастораку прикани прокуратурата да се намеси по случая.

Миналата седмица беше открито, че в дребен град с 6000 поданици в Северна Гърция са били сложени 40 000 дози ваксини. След този случай в цяла Гърция бяха обявени няколко случая с подправени документи. В момента се проверяват и сигнали по отношение на опцията подправени документи за имунизация да са били импортирани от България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР