Гръцката полиция започна масови проверки за каравани и палатки до

...
Гръцката полиция започна масови проверки за каравани и палатки до
Коментари Харесай

Гръцката полиция започна масови проверки за каравани и палатки до плажа

Гръцката полиция стартира всеобщи инспекции за каравани и палатки до плажа. Налагат санкции също и за замърсяване на плажа и палене на огън. " Ще ревизираме прецизно за съблюдаване на закона през целия туристически сезон ", осведомят локалните управляващи.

От Халкидики започваха инспекциите на гръцките управляващи за къмпингуване отвън избраните за това места. Властите предизвестяват, че контролът ще е непрекъснат в цялата страна. Глобените на Халкидики единствено в границите на три дни към този момент са над 20 души, най-вече чужденци, само че и гърци, които са сложили палатки и каравани на брега на морето. Засега е наложена единствено парична санкция от 150 евро, само че законът планува и отнемане от независимост до три месеца.

Общините, според закона, са сложили табели наоколо до брега, че свободното къмпингуване е разрешено единствено на избрани за това места. В северна Гърция, където множеството от туристите са българи, има табели и на български език.

При оставяне на боклуци на плажа или даже в къмпинг, отвън избраните места, санкцията е 300 евро. Полицията следи строго за това нарушаване, още веднъж предизвестяват управляващите, за запазване на природата. Паленето на огън наоколо до горски масиви, даже и без риск за пожар, е жестоко нарушаване на закона с санкция над хиляда евро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР