Гръцката полиция разби мрежа за печатане на фалшиви паспорти и

...
Гръцката полиция разби мрежа за печатане на фалшиви паспорти и
Коментари Харесай

Разбиха мрежа за фалшиви документи в Гърция

Гръцката полиция разруши мрежа за отпечатване на подправени паспорти и персонални карти. Сред фалшификатите има и български документи за пътешестване.

Гръцката полиция за битка с проведената престъпност е получила сигнал от Европол, че в Атина работи незаконна печатница за подправени паспорти и персонални карти. С тях се снабдявали мрежите за незаконен трафик на мигранти към европейските страни.

Полицията задържа двама чужденци, като не се показва тяхната народност, които са организирали мрежата за отпечатване и разпространяване на подправените документи. Печатницата е открита в Атина. Според проверяващите случая при обиска са открити празни бланки за паспорти, матрици за персонални карти, компютърни конфигурации, ламинираща машина. 

Цялата техника е импортирана от чужбина и инкриминираните документи са с извънредно положително качество. Цената на всеки подправен документ е към 800 евро, като фалшификатите са изпращани в Гърция и чужбина на ръководители на мрежи за трафик на хора, споделиха от полицията, предава БНР.

Работата по следствието продължава.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР