Гръцката парламентарна комисия за ревизия на конституцията е завършила работата

...
Гръцката парламентарна комисия за ревизия на конституцията е завършила работата
Коментари Харесай

Гръцкият парламент ще гласува на 25 ноември ревизия на конституцията

Гръцката парламентарна комисия за проверка на конституцията е приключила работата си през днешния ден и парламентаристите ще гласоподават предложенията за конституционни промени на 25 ноември, оповестява в. "Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Окончателният избор ще бъде предшестван от петдневни диспути в пленарна зала, които ще продължат от 18 до 22 ноември. На последното си съвещание през днешния ден комисията утвърди промени, които включват ограничавания на парламентарния имунитет, делене на избора на президент от разпускането на Народното събрание и гласоподаване на гърците, живеещи в чужбина.

Депутатите от комисията отхвърлиха оферти на главната опозиционна партия СИРИЗА, която започва процедурата за проверка на конституцията, до момента в който беше на власт, за смяна на изборната система на елементарна пропорционална система, основаване на "религиозно неутрална " страна и осъществяване на референдуми за интернационалните съглашения и законодателни оферти.

Парламентарната комисия, която организира 12 съвещания, траяли общо 70 часа, ще показа окончателния си отчет в понеделник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР