Гръцката опозиция внесе вот на недоверие към правителството на Кириакос ...

Гръцката опозиция внесе вот на недоверие към правителството на Кириакос

Вот на недоверие към Мицотакис: Не се справил със снега

Гръцката съпротива внесе избор на съмнение към държавното управление на Кириакос Мицотакис за несправяне с пандемията и енергийната рецесия. В Народното събрание в Атина стартира разискване на политиката на държавното управление.

В петък стартира разискването в Народното събрание на импортирания избор на съмнение, който беше пожелан от депутатите на най-голямата опозиционна партия СИРИЗА.

Лидерът на опозицията Алексис Ципрас обоснова настояването със мнение, че държавното управление на консервативната „Нова Демокрация“ е посочило „неспособност за взема решения в спешни за страната ситуации“.

„Това е най-лошото държавно управление, което страната познава от рухването на диктатурата насам“, съобщи Алексис Ципрас

Конкретният мотив е хаосът със снежната стихия, блокирала Атина за дни, както и високият брой смъртни случаи от пандемията, неналичието на тактика за справяне с енергийната рецесия и високите цени на питателните артикули.

След дебатите, които ще продължат три дни, в неделя депутатите поименно ще гласоподават вота на съмнение. Другите опозиционни партии в Народното събрание обявиха, че го поддържат.

Източник: bg-voice.comКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg