Гръцката нефтогазова компания Energean Oil&Gas проведе листване на 47,5 %

...
Гръцката нефтогазова компания Energean Oil&Gas проведе листване на 47,5 %
Коментари Харесай

В хода на IPO гръцката Energean събра 330 млн. евро за добив на израелски газ


Гръцката нефтогазова компания Energean Oil&Gas организира листване на 47,5 % от акциите на компанията на Лондонската фондова борса по цена от 4,55 евро за акция, събирайки 330 млн. евро (460 млн. долара), излиза наяве от известие на компанията.

Средствата ще бъдат ориентирани към създаването на две газови залежи на израелския шелф в Средиземно море „ Кариш “ и „ Танин “. Пускането на акции обезпечава на Energean Oil&Gas пазарна капитализация от 695 млн. евро (около един милиард долара).

Въвеждането в употреба на двете залежи, запасите от които се правят оценка на 68 милиарда куб м газ съгласно компанията се чака към 2021 година Освен на израелския шелф компанията работи и на шелфа та Гърция, Египет и Черна гора.

Трябва да напомним, че в средата на януари Energean получи от министерство на енергетиката на Израел лицензия за изследване на пет сектора в Средиземно море в изключителната икономическа зона на Израел покрай посочените нагоре две залежи.

Компанията има подписани контракти с английската TechnipFMC за доставка на газ в размер от 4 милиарда куб м газ годишно. Достъпните ресурси от газ за компанията също така се правят оценка на към 169,9 млн. куб м газ, както и на 50 млн. барела нефт, главно от морските залежи в Гърция, съгласно известие на организация Ройтерс. През 2017 година компанията е осъществила рандеман от находищата си в Гърция от порядъка на 2,8 хиляди барела нефт дневно, добавя организацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР