Гръцката федерация по баскетбол наказа Олимпиакос с отнемане на 6

...
Гръцката федерация по баскетбол наказа Олимпиакос с отнемане на 6
Коментари Харесай

Отнеха 6 точки от актива на Олимпиакос заради скандала в мача срещу Панатинайкос

Гръцката федерация по баскетбол наказа Олимпиакос с лишаване на 6 точки от актива на отбора в шампионата поради неявяването им на терена за второто полувреме в полуфинала за Купата на страната против Панатинайкос предходната сряда.

Тимът на Олимпиакос, в който играе Александър Везенков, към този момент има 25 точки вместо 31 и се смъкна на шестото място, откакто преди този момент беше лидер в класирането. Освен това на клуба е наложена и финансова санкция от 7000 евро.

Basketball: Panathinaikos - Olympiacos 13.02.2019. pic.twitter.com/nMn0InuBAH
— When Sunday Comes (@WSCsupporters) 13 февруари 2019 година Миналата сряда управлението на Олимпиакос не разреши на играчите да се върнат в игра за второто полувреме на дуела против Панатинайкос в символ на митинг против отсъжданията на реферите. Клубът има право да апелира наказването.

Според устава на двата шампионата, които имат един арбитраж, само че са с разнообразни правила, Олимпиакос можеше да получи наказване с лишаване от 1 до 6 точки. Гръцкият гранд е получил оптималната глоба, която се основава на правилника на Лигата, а не на този в шампионата за Купата на страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР