Гръцката Eurobank, дъщерно дружество на Eurobank Ergasias Services and Holdings

...
Гръцката Eurobank, дъщерно дружество на Eurobank Ergasias Services and Holdings
Коментари Харесай

Eurobank придобива още 13.4% от Hellenic Bank

Гръцката Eurobank, дъщерно сдружение на „ Eurobank Ergasias Services and Holdings S.A. “ (Eurobank Holdings), разгласи, че се е съгласила да придобие дял от 13.4% (55 337 721 акции) в Hellenic Bank Public Company Limited (Hellenic bank) против сумата от 70 милиона евро. Сключеният контракт за покупка на акции (SPA) е с компанията Wargaming Group Limited. 

Придобиването предстои на регулаторни утвърждения и ще бъде приключено след цялостното им осъществяване. Дотогава Wargaming Group Limited ще има цялостната законна и действителна благосъстоятелност върху акциите, контрактувани да бъдат продадени, дружно с всички права, свързани с тях. 

Eurobank сега има 12.59% в Hellenic Bank, което значи, че след привършване на договорката, общото й присъединяване в Hellenic Bank ще възлиза на 26%. 

Придобиването е в сходство с цялостната тактика на Eurobank Group за по-нататъшно подсилване на наличието й на главните пазари и е

избор на доверие към позитивните вероятности на стопанската система на Кипър “.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинEurobank ПоследниНай-четениКомпании 44 Eurobank придобива още 13.4% от Hellenic Bank Енергетика 272 Цената на газа в България пое внезапно нагоре Политика 312 ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия дефинитивно върнаха хартиената бюлетина Бюджет и финанси 320 Банките в България чакат политиците за еврозоната Компании 11102 Собственикът на „ Хиполенд “ построява ритейл парк за €15 млн. в Добрич Индустрии 10204 Бизнесът с изнесени услуги в България набъбна с 10 000 души Компании 6830 Rolls-Royce сполучливо тества водороден мотор Крипто Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР