Гръцката брегова охрана е заловила около 1,3 тона преработен канабис

...
Гръцката брегова охрана е заловила около 1,3 тона преработен канабис
Коментари Харесай

Гръцката брегова охрана залови 1,3 т канабис на чужд кораб до остров Крит

Гръцката брегова защита е заловила към 1,3 тона модифициран канабис на борда на задграничен рибарски транспортен съд, пресрещнат на 40 благи югоизточно от остров Крит, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Наркотикът е хванат при интервенция, траяла три дни. Гръцките управляващи били известени от френски митничари, че недоверчив транспортен съд плава към Крит, носейки евентуално незаконен товар.

В интервенцията за задържане на кораба са взели участие четири катера на бреговата защита и два самолета, един от които на европейската гранична работа Фронтекс. Рибарският транспортен съд " Селин остарял " бил видян на към 60 морски благи от Крит от самолета на Фронтекс.

Корабът, който тръгнал от Сирия към незнайно европейско пристанище, се опитал безрезултатно да избяга, само че бил ескортиран от катерите на бреговата защита до критското пристанище Йерапетра.

При направената инспекция бил открит товар от канабис на стойност към 15 милиона евро. Капитанът и четиричленният екипаж са задържани, заяви бреговата защита.

Вчера организация АНА-МПА, представена от други гръцки медии, заяви, че на кораба е имало 2 тона канабис и че той е тръгнал от Кипър към пристанище в Испания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР