Грациозност е най-точно намереното определение за всички представители на семейство

...
Грациозност е най-точно намереното определение за всички представители на семейство
Коментари Харесай

Аристократични породи котки

Грациозност е най-точно откритото определение за всички представители на семейство Котки. Всяка домашна писана се вписва в това изложение, само че някои от тях се отличават с очебийно меки, изящни придвижвания и необикновено хубав или другоземен външен тип.

Те са същински аристократи измежду котешкото войнство и заслужават да им се обърне особено внимание, тъй като техните притежатели нормално са освен запалени фенове на мъркащите хубавици, само че и отлични познавачи на чистокръвните породи. Сред тях са същинските аристократични котки. Ето някои от тях, заслужаващи това название.

Тайландска бирманска котка

Тази порода котки се считат за свещени и монасите от манастира в Тайланд им отдават респект. Трудното образование на котките се дължи на комплицираната комбинация от разнообразни характерности. Те са нежни, дейни, радостни, само че и спокойни, деликатни и послушни. Освен това имат редкия нюх да не се натрапват. Французите неслучайно споделят за тях, че са Ролс Ройсът на котките. Бирманските котки в действителност се държат като аристократи - устоят да бъдат носени дълго на ръце и се нуждаят от другарство с хората, на което дават отговор, употребявайки разнообразни ударения на кадифения си глас.

Каквото и да прави бирманската котка - да играе, да се храни или да се излежава, тя го прави с неподражаемо великолепие и тактичност. Като същински благородник.

Серенгети

Тази порода е хибрид сред ориенталска и бенгалска котка. Отгледана е в края на предишния век. Притежава всички качества на чистокръвните породи- като се стартира от ушите и дългите крака, елегантния петнист цвят и се стигне до гъвкавата мощна физика. Те имат и прелестен темперамент, отлична адаптивност към всевъзможни условия, постоянно са спокойни и отмерени.

Као мани - диамантено око

 Као мани е аристократична порода котки

Тази порода е с впечатляващо потекло. Те са с доблестен и благороден външен тип, в който вършат усещане дълбоките им красиви очи и снежно бялата копринена четина. Очите им имат необикновен цвят, постоянно едното е наситено небесно синьо, а другото изумрудено зелено. Тази порода е мъдро интелигентна.

Котка бурмила

Породата е хибридна, от бирманска и персийска котка. Има експресивен външен тип и сребриста четина. Отгледана е инцидентно при започване на 80-те години. След малко време измежду европейските аристократи, тя е към този момент доста известна.

Чаузи

Чаузи също е хибрид сред абисинска котка и рис. Основни характерности на породата аристократична котка са късата четина, огромните уши и дългите крака, които я вършат изключително изящна. Всички котки чаузи са доста умни, грациозни и красиви. Разбират се както с деца, по този начин и с други животни.

Савана

В момента тази порода е най-скъпата от всички. На пръв взор е даже мъчно да се допусне, че тази благородна порода е способна да живее в дом. Но те са доста общителни създания и се усещат добре в дома, където оставят усещане на същинските господари, тъй като незабавно основават усещане на аристократи. Чувстват се добре в огромно пространство тъкмо като благородниците.

Към тази група принадлежат също добре познатите ни персийски, английски котки, мейн куун и други.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР