Границите на Нова Зеландия вероятно ще останат затворени през голяма

...
Границите на Нова Зеландия вероятно ще останат затворени през голяма
Коментари Харесай

Границите на Нова Зеландия ще останат затворени през голяма част от 2021 г.

Границите на Нова Зеландия евентуално ще останат затворени през огромна част от 2021 година, до момента в който бъде оценен резултатът на имунизацията против ковид в международен мащаб, разгласи министър председателят Джасинда Ардърн, представена от Франс прес.

Тя изясни, че появяването на първи случай на заразяване предходната седмица след повече от два месеца без предаване на вируса на локална почва, демонстрира опасността, която коронавирусът съставлява за островната страна, която досега като цяло съумя да сложи епидемията под надзор. " Предвид рисковете по света и несигурността във връзка с интернационалните акции за имунизация, можем да чакаме, че границите ни ще бъдат наранени през огромна част от годината ", акцентира Ардърн пред медиите.

Границите на Нова Зеландия са затворени за задгранични гости от март предходната година. Страната с население от 5 милиона души е записала по-малко от 2000 инфектирани и 25 умряли.

Ардърн добави, че Нова Зеландия ще продължи да позволява пътуванията в границите на " туристическия балон " с Австралия и тихоокеанските народи, които съумяха да слагат пандемията под надзор. Тя изрази страдание за решението на Канбера да спре действието на " балона ", който позволяваше на жители на двете страни да пътуват без карантина, поради появяването на нов случай в Нова Зеландия.

Става дума за новозеландка, която наскоро се е върнала от Европа. Тя е дала позитивен тест 10 дни откакто е напуснала карантината, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР