Границите на кръвното ни налягане ни подсказват за здравословното ни

...
Границите на кръвното ни налягане ни подсказват за здравословното ни
Коментари Харесай

Какво може да ни покаже долната граница на кръвното ни налягане

Границите на кръвното ни налягане ни подсказват за здравословното ни положение и възможни промени в него. Добре е прецизно да следим техните стойности, изключително в случай че постоянно се замайваме и ни прилошава. При всеки удар на сърцето артериалното налягане се колебае сред най-високо и най-ниско – т.е. горна и долна граница на кръвното налягане.

Нормалните равнища са към 120/80 при здрав човек, само че всичко е строго самостоятелно, според от възрастта и разнообразни болести. В тази публикация ще разкрием малко повече инфромация съответно за долната граница и какво може да ни покаже тя. Нека забележим:
Как се мерят вярно сатурацията и кръвното налягане в домашни условия
Контролът над кръвното налягане е от значително значение за запазване на здравето и работоспособността, както и за предварителна защита за сърде...

С какво свързваме долната граница на кръвното налягане?

Долната граница отразявя гъвкавостта на кръвносните съдове. Обикновено в нормите стойностите й варират сред 60-90. Ако долната ви граница е по-ниска или по-висока от тях, е задтлжително да се свържете със експерт, защото това може да докара до съществени здравословни проблеми. 
Влияние върху кръвното налягане има и положението на бъбреците. Тонусът на кръвоносните стени се образува от веществото ренин, а то се секретира от бъбреците. Ако се появят проблеми с бъбреците, то най-вероятно това ще се отрази и на долната ви граница.

Ако стойностите на долната граница се усилят, проблемите може да се свързани с:
•    Щитовидната жлеза;
•    Надбъбречна дисфункция;
•    Бъбречна недостатъчност;
•    Стесняване на артериите;
•    Излишък от натрий или йод в кръвта;
•    Пиелонефрит;
•    Гломерулонефрит.
А в случай че стойностите й се намалят, вероятните причинители на това положение са:
•    Дехидратиране;
•    Стрес;
•    Анемия;
•    Туберкулоза;
•    Атеросклеротични съдови лезии.
Какви са признаците на ниските стойности на долната граница?

Много постоянно признаците въобще не са забележими за нас и протичат незабелязано. Възможно е леко зашеметяване при ставане, изнемощялост и смяна на настроението, които признаци не се сещате да отнесете към кръвното налягане. 
Какво значи ниско кръвно? Опасно ли е?
Едно от най-често диагностицираните болести на кръвоносната система е артериалното кръвно налягане. Пациентите са наясно, че това е...

Някои хора е целесъобразно и даже наложително да наблюдават постоянно стойностите на кръвното налягане, изключително в случай че са с минали прединсултни и прединфарктни положения. Препоръчително е и постоянно следене при бременните дами. 
Изследванията и прегледът при експерт са наложителни, в случай че стойностите ви са доста по-ниски или по-високи от гореспоменатите правила. Лекарите ще открият аргументите за смяната в кръвното ви налягане и ще назначат съответно лекуване, в случай че е належащо. 

Кръвното налягане е от главно значение за сърдечносъдовата система и болесттите, свързани с нея. Затова е добре да следите равнищата си и да предприемете незабавни ограничения при смяната в тях. Еднаква заплаха има както от високото кръвно налягане, по този начин и от ниското. 
Държим да кажем, че публикацията е с информативна цел. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР