Гранични полицаи от РДГП Драгоман разкриха високотехнологична инсталация за производство

...
Гранични полицаи от РДГП Драгоман разкриха високотехнологична инсталация за производство
Коментари Харесай

Разкриха високотехнологична инсталация за производство на канабис

Гранични служители на реда от РДГП Драгоман разкриха високотехнологична апаратура за произвеждане на канабис, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Двама души са арестувани.

Служителите от бранш „ Оперативно-издирвателна активност “ в Регионална дирекция „ Гранична полиция “- Драгоман са работили по сигнала за произвеждане на наркотични субстанции към месец. В резултат на интензивната работа е локализиран парцелът и прилежащата към него двуетажна къща в Драгоман, където най-вероятно се e осъществявала противозаконната активност.

Изследвайки външните усъвършенствания на фасадата на къщата и топлообмена на другите пространства посредством потребление на термовизионно наблюдаване, граничните служители на реда достигнали до извода, че приземният и вторият етажи се употребяват за активност, изискваща висока непрекъсната температура.

Предприетите ограничения за секване на възможната незаконна активност били съгласувани с районната прокуратура в Сливница и на 11 ноември чиновници на РДГП – Драгоман подхванали профилирани полицейски дейности в миг, в който в къщата са били 28-годишна жена, собственичка на парцела, и 45 –годишен мъж от Сливница, престъпно проявен.

На адреса граничните служители на реда разкрили построена високотехнологична апаратура за произвеждане на канабис. Иззети са общо 589 зелени тревисти растения в саксии и 3300 грама суха зелена тревиста маса, реагиращи при полеви наркотест на канабис. Намерени са и измервателна електронна везна, две машини за вакуумиране на найлонови пликове, мелница за ситно нарязване и пречистване на суха тревиста маса, огромно количество химически съставни елементи /четири бидона и 16 туби с друг обем/, свързани с производството на неразрешеното наркотично вещество и документи, свързани с набирането на суровините, нужни за развъждане на канабис. В прилежащия към къщата гараж е открит мощен електрически генератор, служител за зареждане на паралелна електрическа апаратура, която е поддържала построеното оборудване за отопление и вентилация на наркооранжерията.

Собственичката на парцела и мъжът са арестувани. Образувано е досъдебно произвеждане по разказа на РДГП-Драгоман, работата по неговото документиране продължава под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.
 100_3056  100_3047  100_3008  100_3006  100_2919  100_2912
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР