Граничен полицай, които е командирован в една от най-големите региоанлни

...
Граничен полицай, които е командирован в една от най-големите региоанлни
Коментари Харесай

Граничен полицай от Елхово пред BG VOICE: Пазим България със скъсани панталони

Граничен служител на реда, които е командирован в една от най-големите региоанлни структури на „ Гранична полиция “ – Елхово, описа пред BG VOICE, че им се постанова да пазят българската граница.

Действащият чиновник, поискал анонимност изясни, че има длъжностен револвер, разкъсан панталон, а обувките му са от пазара.

Единственото, с което разполага, обещано му от вътрешното ведомство е яке с отличителни знаци, както и белезници, с които да задържа възможни извършители. Именно неговият сътрудник –.

Той е прострелян в главата, откакто е светнал с фенера си към междина в оградата с Турция. Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов събощи, че има двама арестувани турски жители – причинител и помощник.
 Убитият сержант Петър Бъчваров.
Убитият сержант Петър Бъчваров.

„ Говорят, че би трябвало да имаме „ интелигентна граница “. Това ще рече, че, каквито желаят да построяват – бетонни стени и телени огради. „ Умната граница “ допуска съоръжение като уреди за нощно виждане, скенери и локартори, с които да виждаме нарушителите
още преди да са навлели на българска територия
Вместо това имаме единствено едни скъсани панталони, а към този момент приказват за стотици милиони, които ще се отпускат за построяването на нови стени “, споделя униформеният със скъсаните панталони.

Той даже изпраща фотография от свое дежурство на границата с Турция, която се явява и външа граница на Европейския съюз. На нея се вижда, че левия крачол на служебния му панталон е скъсана, а десния му е закърпен, и то с подръчни средства.

„ Зимата ни е студено, а лятото умираме от горещина. Има сътрудници, които са екипирани добре – със зимни и летни униформи. Ние, които сме на „ заставата “ обаче, нямаме такива привилегии. И зимата, и лятото носим едни и същи униформи. Под служебните якета слагаме поларени блузи, а зимата
просто слагаме по-дебели чорапи
Единственото ни защитно средство, в случай че може по този начин да се назова е служебния револвер, който обаче нямаме право да използваме, даже извършител да ни нападне. Тогава ще ни съдят за ликвидиране, нищо, че пазим границата на Родината. Предупреждаваме по няколко пъти, а по-късно можем вероятно да произведем сигнален изстрел във въздуха “, споделя дългогодишният чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи.

Той добавя, че летата са горещи, а зимните наряди извънредно студени. Налага им се да спят по колите като ги палят понякога, а по-късно ги гасят, защото нямат задоволително гориво, с цел да работи колата цяла нощ, а по-късно да се приберат и да предадат промяната на идващите сътрудници.
Зимно време спим с одеала в колите.
А от нас се чака да сме бодри и на крайник и да обхождаме границата. Как да стане? “, пита се той.

Той въпреки всичко не отхвърля, че въпреки всичко има някакъв прогрес в оборудването, защото до преди няколко години са нямали и естествени коли. В момента те разполагат с високопроходими коли, които са ново произвеждане и са надалеч по-надеждни от предходния автопарк на „ Гранична полиция “. Горивото за тях обаче не е безспирно и има единствено толкоз, едвам отидат до поста си и да се върнат назад.
Нямат обувки, само че имат уреди за радиоактивни субстанции
Не дребна част от българските граничари нямат подобаващи обувки, с цел да обхождат границата на България, само че за сметка на това управлението на „ Гранична полиция “ преди години се похвали с придобиването на няколко уреда за локализиране на радиокативни субстанции и материали. Те бяха дарени на България по програмата „ Втора линия на отбрана “ на Департамента по енергетика на Съединени американски щати по времето на Доналд Тръмп.
 Дарените от Съединени американски щати устройства.
Дарените от Съединени американски щати устройства.

Уредите въпреки всичко влизат в приложимост. Само за година са предотвратени 28 случая на допустима контрабанда на нуклеарни материали.

Само предходната година това съоръжение е употребявано сполучливо от Гранична полиция за попречване на над 28 случая на допустима контрабанда на нуклеарни и радиоактивни материали, е изтъкнал по време на срещата Джъстин Фрийдмън – консултант в посолството на Съединени американски щати в София. Той отбелязал, че програмата е дребен, само че доста значим съставен елемент в двустранното стратегическо дълготрайно партньорство.
Корупция или сиромашия: Граничари вземат участие в схеми за трафик на мигранти
Поне десет гранични служители на реда са взели участие в разнообразни схеми за трафик на мигранти. Това заяви през септември служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Те са били в разнообразни териториални подразделения на “Гранична полиция ” на границата с Турция. Има подозрения и за други техни сътрудници, само че на този стадий няма доказателства за тях.

Въпросът с „ вътрешни хора “ от службите, които подкрепят незаконния трафик на мигранти, бе издигнат, когато рейс, каран от сириец и цялостен с следващата група мигранти, се заби в полицейски автомобил и умъртви двама чиновници на реда в Бургас. От тогава до този миг не една група с мигранти в разнообразни транспортни средства, беше залавяна на другия завършек на страната – към този момент на излаз към Западна Европа. Последният подобен случай е от Костинброд, а водачът още веднъж провежда гонка с полицията.

Вътрешният министър съобщи, че за потвърдените случаи за подкрепяне на трафик ще има дисциплинарно наказване, а за тези, за които има безапелационни данни, само че не и задоволително доказателства, ще бъдат премествани.

По думите му мигрантската вълна била невиждана и в пъти по-голяма от тази през 2014 – 2015 година “Със усилване на мигрантския напън очевидно са засилени процесите на привличане на полицейски чиновници в тези схеми за трафик ”, разяснява силовият министър.

Според Демерджиев наличието на армията на границите е засилило контрола.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР