Граничари от Трън задържаха след преследване каналджия и седем чужденци.

...
Граничари от Трън задържаха след преследване каналджия и седем чужденци.
Коментари Харесай

Граничари задържаха 7 мигранти и каналджия край Трън

Граничари от Трън задържаха след гонене каналджия и седем чужденци. Каналджията имал конвой от лека кола "Ауди ", чийто водач се опитал да избута от пътя преследвалата го патрулка, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Инцидентът е станал в четвъртък след 20.30 ч. Граничен автопатрул от Трън забелязал лек автомобил "Ауди " и джип "Гранд Чероки ", движещи се един след различен към българо-сръбската граница. Двете коли не спрели на подадените звукови и светлинни сигнали.

След като служителите на реда тръгнали след тях, на пътя сред махала Русимовци и разклона за село Декьовци леката кола пропуснала начело джипа.

По-късно станало ясно, че незаконните мигранти са натоварени в джипа и по този начин му е дадена опция да се измъкне от преследването. По време на гонката водачът на лекия автомобил опитал да избута от пътя граничните служители на реда. Той блъснал отдясно служебния автомобил.

Въпреки застрашаването на живота на граничарите, колата им съумяла да настигне джипа в землището на село Горочевци.

След малко гонене и предупредителни изстрели във въздуха граничните служители на реда задържали водача - 45-годишен, престъпно проявен от София. Той направил опит да избяга. При инспекцията в джипа са открити седем чужденци. По първични данни иракчани.

Разследването на случая продължава. Уведомена е прокуратурата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР