Грандиозен скандал тресе БДЖ, а нервите на ръководни кадри както

...
Грандиозен скандал тресе БДЖ, а нервите на ръководни кадри както
Коментари Харесай

Кадри на ГЕРБ в БДЖ се топят взаимно


Грандиозен скандал тресе БДЖ, а нервите на управителни фрагменти както в компанията, по този начин и на висшето управление на министерството на превоза, са опънати като струни.

Главният изпълнителен шеф на БДЖ Холдинг Владимир Владимиров е подал при министър Росен Желязков отчет от вътрешен одит в жп компанията, в който непосредствено се приказва за злоупотреби при публичните поръчки, некачествени поправки и неспазване на обикновени ограничения за сигурност във компанията, които заплашват живота и здравето на хората, пътуващи във влаковете.

В него е посочено, че жп компанията няма здрав и благонадежден преносим състав, с който да обслужва клиентите си.

За какво става дума можете да прочетете в публикациите ни "Нова покруса се размина по знамение: Локомотив на БДЖ стартира да се разпада при скорост 130 км/ч " и "Дори и най-новите влакове на БДЖ - Сименс Дезиро към този момент са рискови ".

Констатациите са изредени на три страници, а с предаването на отчета Владимиров трансферира виновността за трагичното положение на жп превозвача върху зам.-министър Велик Занчев, с който управляваха железницата в комбина преди Занчев да стане заместител на Ивайло Московски в третото държавно управление на Бойко Борисов.

Напоследък двамата са в открита омраза, а съгласно осведомени зам.-министърът се пробва по всякакъв начин да разкара Владимиров от управлението на БДЖ, ковейки го пред новия министър. Действията на изпълнителния шеф могат да се поясняват като превантивни. Изпреварваща самоотбрана.

Освен че е подал отчета при министър Желязков, Владимиров, който преди да се осъзнае като гербер бе водач на комсомола на Българска социалистическа партия, е изпратил документа и до ДАНС.

В констатациите се твърди, че изпълнителният шеф не е имал думата за най-важните и скандални публични поръчки и че за тях е виновен шефът на БДЖ-Пътнически транспорти Пламен Пешаров. Също и че Владимиров е бил изолиран при вземането на решения в Съвета на шефовете на холдинга, чиито ръководител е точно зам.-министър Велик Занчев.

Веднага откакто е пуснал сигнала до ДАНС, Владимиров е излязъл в болнични и това е повода да се провали съвещанието на директорския ръб, което бе планувано за този четвъртък.

На процедура отчета до министерството на превоза и до ДАНС е признание за действителното плачевно положение на БДЖ, за които някогашният министър Ивайло Московски се похвали, че били избавени от банкрут по време на ръководството на ГЕРБ при сдаването на поста преди месец./offnews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР