Грандиозен скандал се разразява в залата на Народното събрание в

...
Грандиозен скандал се разразява в залата на Народното събрание в
Коментари Харесай

Цирк в НС: Соцдепутатите пуснаха на живо в мрежата закрито заседание

Грандиозен скандал се развихря в залата на Народното събрание в петък. Всички депутати от парламентарната група на Българска социалистическа партия излъчват онлайн в обществените мрежи закритото съвещание на Народното събрание, на което трябваше да се разиска изпращането на военна помощ за Украйна, заяви Нова телевизия.

" Няма да стане работата, не разбрахте ли ", провикна се Бойко Клечков от Българска социалистическа партия.

Председателстващият Росен Желязков неколкократно предизвести депутатите да не разгласяват класифицирана информация посредством телефоните си, само че те отвърнаха, че просто държат устройствата в ръка.

" Това, което се случва от сутринта в Народното събрание, е безусловно невиждано и скандално. Без решение на Председателски съвет, без разискване. Разбираме в залата, че ръководителят на Народното събрание внася изключителна точка - гласоподаване на отчета на министъра на защитата и контракт за даване на оръжие за Украйна ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ това надали е най-важното решение, което би трябвало да вземе Народното събрание в този момент. " Заради това решение отпаднаха доста по-важни точки за българския народ, като приходи, гласоподаване на безвъзмездни учебници, бюджетните закони, данъчните закони ", уточни тя и добави: " Всички от сътрудниците се кълнат, че най-важното нещо за България в този момент е да приемем бюджета и законите по Плана за възобновяване и резистентност. Но вършат тъкмо противоположното. Перфектен образец за политическо двуличие ", разяснява тя.

Нинова уточни, че се е откроила " обединението на войната ", която поддържа това решение - ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Демократична България ", " Продължаваме промяната " и " Български напредък ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР