Гранд Хотел София – 18.00 – ЕКСКЛУЗИВНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ със специалния

...
Гранд Хотел София – 18.00 – ЕКСКЛУЗИВНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ със специалния
Коментари Харесай

София Филм Фест 2019: Акцентите от деня, 15 март

Гранд Хотел София – 18.00 – ЕКСКЛУЗИВНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ със специфичния посетител на фестивала Павел ПАВЛИКОВСКИ !
ДОМ НА КИНОТО – 18:00 - Прожекция на кино лентата от Международния конкурс – „ Заливът Ханалей “ на режисьора Даиши Мацунага, по роман на Харуки Мураками. Историята е за японски младеж умира,докато кара сърф на Хаваите. Самотната му майка Сачи отива в залива Ханалей, с цел да се оправи с непредвидената загуба.
Прожекция на кино лентата „ След часовете “ на режисьора Григор Антонов - от програмата " Jameson Short Film Award ".
В дребен град, в който господства безразличието и отчуждението, две деца са принудени да създадат нещо нежелано, тъй като са изгубили вяра да намерят схващане и поддръжка.
ЛЮМИЕР Лидл – 18:30 – Специална прожекция на българския филм „ Лошо момиче “ на режисьора Мариан Вълев.
Филмът е за живота на някогашната шампионка по художествена гимнастика и сегашна стрийптизьорка Жанета, в който настъпват фрапантни промени, откакто става жертва на принуждение.
В опитите си да откри своето място под слънцето момичето се изправя против най-могъщия си зложелател: самата себе си.
ОДЕОН е домът на БАЛКАНСКИЯ КОНКУРС на фестивала – 18:30 – прожекция на кино лентата „ Лимонада “ - един филм, който изследва границата сред тези, които мечтаят да емигрират, само че в никакъв случай не го вършат и тези, които фактически емигрират с цел да намерят сполучлив живот.
ДОМ НА КИНОТО – 20:30 – Носителят на Оскар Павел Павликовски показва персонално кино лентата си „ Студена война “ на гала-прожекция в границите на Фокус ПОЛША, част от 23-тия София Филм Фест и проведен в партньорство с Полския кино институт и Полския институт София.
ОДЕОН – 20:30 – прожекция на кино лентата от Балканския конкурс - „ Товарът “ на режисьора Огньен Главонич.
Филмът е основан на персоналните мемоари на режисьора, претърпял бомбардировките в Сърбия през 1999 година.
ЛЮМИЕР Лидл – 20:30 – Прожекция на българския игралeн филм - участник в Международния конкурс на София Филм Фест -„ Снимка с Юки “ на режисьора Лъчезар Аврамов. Историята е за българин и японка, които се срещат в Канада, където и двамата водят имигрантски живот, и се женят. Искат да имат дете и отпътуват за България, с цел да стартират инвитро процедури, до момента в който не стават участници в драматичен случай...

ДОКУМЕНТАЛНИЯТ КОНКУРС във Френски институт " Зала Славейков " – 21:00 – Време е за най-новия филм на режисьора Тонислав Христов " Тайният живот на Вера ", показан в програмата на София Филм Фест след сполучливата му премиера на Сънданс и Берлинале 2019!
Само на тазгодишното издание на София Филм Фест директни сокове GRENO, горделив сътрудник на Документалната стратегия, те канят на галерия, въодушевена по едно и също време от киното и плодовете. Авторските тълкования на кино постери на тематика " Плодовете са в основната роля” - дело на художниците Яница Димитрова, Карина Талпова и Хасан Халилов могат да бъдат видени единствено и само в границите на фестивала.
Серията от осем постера ще гостуват на кино Люмиер Лидл до 17 март, а до 31 март ще бъдат ситуирани в Дом на киното.
Очакват Ви още много-много ФИЛМИ!
Правете #КИНО, не война!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР