Гран при на Испания бе едно от онези (доста малко

...
Гран при на Испания бе едно от онези (доста малко
Коментари Харесай

Гран при на Испания 2023

Гран при на Испания бе едно от тези (доста малко в историята) безинцидентни надпревари. Нито кола на сигурността, нито дъжд, нито един изнемощял водач!

Макс Верстапен се чувсташе отлично в тази конюнктура. С изключение на прецизността за оставане в границите на пистата, за което получи черно-бял байрак (последно предизвестие, преди наказание), той бе съвършен в надпреварата. Записа огромен шлем с първа стартова позиция, лидерска позиция в цялото съревнование, най-бърза обиколка и победа. Какво повече? Ако продължава по този начин купата му е вързана в забрадка, а даже средата на сезона е надалеч...

Гран при на Испания бе съревнование за останалите. Хамилтън и Ръсел се пребориха за второ и трето място с конкуренцията. Мерцедес демонстрираха неотложен прогрес с новата идея на шасито, която имитира тази на Ред Бул и Астън Мартин. Опитите за нововъведение в дизайна бяха изоставени изцяло и това им се отрази отлично на темпото в съревнование!

Серхио Перес се опита да се вмъкне в битката за позиция на подиума, само че опитът му бе много просрочен. Мерцедесите имаха неговото движение и даже в моменти от надпреварата бяха по-бързи. Особено Джордж Ръсел, който потегли на позиция зад Перес, а приключи надпреварата пред него.

Ферари още веднъж бяха по-добри в квалификацията, в сравнение с в надпреварата. И като приказваме за Ферари, имаме поради Карлос Сайнц. Той бе водачът им в челото на колоната, който от втори на старта се наложи последователно да изгуби позиции от Хамилтън, Ръсел и Перес и в кайна сметка приключи пети. Шарл Льоклер още веднъж бе с объркана тактика, само че това към този момент е традиция в аления тим и не предстои на коментар.

Ланс Строл за пръв път през сезона приключи пред съотборника си Алонсо. Може би и с помощта на Алонсо, който в квалификацията позволи неточност, а в края на надпреварата отхвърли обществено (по радиото) да се бори със съотбоника си. С Естебан Окон (бившият съотборник на Алонсо), обаче се сбори и го изпревари, макар много късната отбрана на Окон. Осмо място за Естебан и Алпин и 10-то за Гасли (там откъдето потегли).

Китайският водач на Алфа Ромео се пребори за две точки в това съревнование, завършвайки на 9-то място след дълга и красива битка с японеца Цунода. Пилотът на Алфа Таури получи наказване за тази битка, откакто избута Джу отвън трасето след първия завой.
Не беше скучно съревнование, само че не бе и върха на сладоледа. Вероятно тъй като времете бе малко хладно за сладолед...

Чакаме Канада след две седмици!

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР