Гръмотевични бури, интензивни валежи и условия за градушки се очакват

...
Гръмотевични бури, интензивни валежи и условия за градушки се очакват
Коментари Харесай

Условия за гръмотевични бури през втората половина на новата седмица

Гръмотевични стихии, интензивни превалявания и условия за градушки се чакат през втората половина на новата седмица, само че преди този момент - няколко дни със слънчево и все по-топло време.

Утре безоблачно небе и оптимални температури сред 20° и 25°. Ще слаб, в източните региони - сдържан източен вятър, по тази причина там температурите ще се задържат по-ниски, по Черноморието оптималните ще са сред 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 12° до 16°.

Тази нощ в множеството региони ще е безшумно и ясно и на следващия ден сутринта още веднъж ще е хладно с температури сред 3° и 8°, в София - към 3°.

Слънчево време и в планините на следващия ден. Ще духа слаб, най-вече северен вятър. Ще бъде малко по-топло с оптималната температура на 2000 метра - към 10°. В курортите ще е от 13 до 16 градуса.

Слънчево и ще бъде и на всички места на Балканите, както и в по-голямата част от Европа. Топлата въздушна маса над западните региони от континента ще се реалокира на изток и в страните от Централна Европа и на Апенините температурите ще се покачат. В същото време в Испания, Франция и Англия се чака значително захлаждане и превалявания от дъжд.

Причината - просторен циклон с център над Ирландия. Предупреждение за обилни количества е оповестено на следващия ден във Франция, Швейцария и северозападните елементи от Италия. В Германия и Швейцария е в действие код оранжево за вятър със скорост над 100 км/ч.

У нас във вторник сутринта ще е към момента относително хладно, само че дневните температури ще продължат да се покачват. В сряда денят ще стартира със слънце, само че след обяд, основно в северозападната половина от страната, ще превали и прегърми. В западните региони са вероятни местни интензивни превалявания и градушки. В четвъртък и петък още веднъж повече слънце до обяд и валежи в часовете към и след обяд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР