Гражданското сдружение ДЕН ще подкрепи ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори

Гражданското сдружение ДЕН ще подкрепи ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори ...

Партия, обявила се за алтернатива на ДПС, ще подкрепя ГЕРБ

Гражданското сдружение ДЕН ще подкрепи ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори на 4 април, съобщи пресцентърът на партията.
Регистрираното преди няколко месеца Движение за единство на народа (ДЕН) беше обявено като алтернатива за избирателите на ДПС. В сдружението участват няколко партии и отделни личности, като целта е то да обедини всички формации и хора, които са се отделили от ДПС през годините.

Мехмед Дикме видя в протеста на Росенец най-голямата провокация за етническия мир през последните 30 г. Мехмед Дикме видя в протеста на "Росенец" най-голямата провокация за етническия мир през последните 30 г.
И Касим Дал, и Лютви Местан винаги са добре дошли, ако решат – знаят моя телефон, винаги може да черпим от техния опит. Това зая...
Председател на ДЕН е Мехмед Дикме, а в управителния съвет влизат председателите на Националното движение за права и свободи (НДПС) Гюнер Тахир и на Народната партия за свобода и достойнство (НПСД) Орхан Исмаилов. Очаква се в него да влязат и представители на организацията на Лютви Местан ДОСТ.
"Благодаря за подкрепата. Отношението както на правителството, така и на ГЕРБ към българските мюсюлмани винаги е било много добро. Ако искаме да живеем все така мирно и по братски - друг начин няма", заяви в началото на срещата председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. Той изтъкна непрекъснато модернизираща се инфраструктура у нас - включително и на местата със смесено население.
"Много е модерно напоследък политиците да се изказват лошо за Турция. Но Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и ключов партньор. Мигрантската криза не е отминала, затова поддръжането на добросъседски отношения е ключов фактор за запазването на сигурността в района", отбеляза Бойко Борисов.
"Надявам се, че това е началото на едно дългосрочно сътрудничество, което може да бъде в интерес на всички граждани и в интерес на етническия мир в страната. Не е важно кой от коя партия е, а дали работи за хората. Надявам се и на нашето партньорство да елиминира спекулациите за съвместна работа на ГЕРБ с ДПС", заяви по време на срещата председателят на ДЕН Мехмед Дикме.

Избор между Пеевски и Ердоган Избор между Пеевски и Ердоган
Бившият земеделски министър в правителството на Сакскобургготски Мехмед Дикме лансира идеята за алтернатива на ДПС. Звучи отлично, но ...

Източник: actualno.com