Гражданското сдружение ДЕН ще подкрепи ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори

Гражданското сдружение ДЕН ще подкрепи ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори ...

ГЕРБ получи подкрепата на сдружение, обявило се за алтернатива на ДПС


Гражданското сдружение ДЕН ще подкрепи ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори на 4 април. Това обявиха Мехмед Дикме, Орхан Исмаилов, Гюнер Тахир и Нуридин Исмаил от сдружението по време на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията в София, информират от пресцентъра на ГЕРБ.

Сдружението се явява алтернатива на ДПС. В него участват партии и отделни личности, като идеята е да се обединят всички формации и хора, които са се отделили от ДПС през годините. Председател на ДЕН е Мехмед Дикме.
Борисов води листите на ГЕРБ в София и Пловдив
Борисов води листите на ГЕРБ в София и Пловдив

Борисов ще води две листи - тези в 25 МИР - София град и 16 МИР - Пловдив град

Представителите на ДЕН заявиха пълната си подкрепа за ГЕРБ и призовават всички свои симпатизанти на 4 април да гласуват за единствената демократична коалиция у нас - ГЕРБ/СДС.

"Благодаря за подкрепата. Отношението както на правителството, така и на ГЕРБ към българските мюсюлмани винаги е било много добро. Ако искаме да живеем все така мирно и по братски - друг начин няма", заяви в началото на срещата Борисов.
С над 3% ГЕРБ излиза пред БСП месец преди изборите
С над 3% ГЕРБ излиза пред БСП месец преди изборите

4 са сигурните партии в новия пармамент, сочи изследване на "Медиана"

"И в Родопите, и в Североизточна България постоянно се правят нови пътища, училища, детски градини, храмове. Без значение кой от какъв етнос е - всички са български граждани и заслужават модерна среда за живот", подчерта Борисов и допълни, че това е гаранция, че трагичният възродителен процес няма как да се повтори.

По думите на лидера на ГЕРБ в навечерието на изборите много партии си мечтаят за властта и искат да влязат в парламента, но нямат реални цели и приоритети.

"Много е модерно напоследък политиците да се изказват лошо за Турция. Но Турция е наш съсед, съюзник в НАТО и ключов партньор. Мигрантската криза не е отминала, затова поддържанетона добросъседски отношения е ключов фактор за запазването на сигурността в района", отбеляза Бойко Борисов.

"Надявам се, че това е началото на едно дългосрочно сътрудничество, което може да бъде в интерес на всички граждани и в интерес на етническия мир в страната. Не е важно кой от коя партия е, а дали работи за хората. Надявам се и на нашетопартньорство да елиминира спекулациите за съвместна работа на ГЕРБ с ДПС", заяви по време на срещата председателят на ДЕН Мехмед Дикме.
ГЕРБ-Баните внесе жалба в ОИК за съмнения за купуване на гласове
ГЕРБ-Баните внесе жалба в ОИК за съмнения за купуване на гласове

Утре в община Баните избират кмет

"Важно е във властта да има представители на всички етноси в страната. Колкото повече работим заедно, толкова повече ще се опознаваме" - бяха думите на Гюнер Тахир.

Според бившия заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов ГЕРБ и СДС е най-демократичната коалиция, която се явява на парламентарния вот. "Имахме разговори и с други партии, но те се оказаха псевдодемократи. Националната сигурност пряко зависи от единението на нацията", допълни той.

Източник: news.bg