Гражданско сдружение БОЕЦ обжалва решението на РИК за недопускане кандидатурата

...
Гражданско сдружение БОЕЦ обжалва решението на РИК за недопускане кандидатурата
Коментари Харесай

БОЕЦ обжалва решението на РИК за кандидатурата на Бойко Атанасов за независим народен представител

Гражданско съдружие БОЕЦ апелира решението на РИК за недопускане кандидатурата на следовател Бойко Атанасов за самостоятелен депутат в 47-мия Парламент, повдигнат от Инициативен комитет. Toва оповестяват самите те на своята Facebook страница.

Припомняме, че във връзка с подписката за кандидатурата на следовател Атанасов, в ГРАО мистериозно изчезнаха стотици подписи, а някои от подписалите се в подписката за неговата кандидатура - като членовете на БОЕЦ Анна Бекчиева и адв. Камен Добрев, бяха присъединени към напълно разнообразни подписки, в които те не са се подписвали.

Ето и цялостния текст на страницата на сдружението във Facebook:

ВАЖНО!

БОЕЦ обжалвахме решението на РИК! Битката продължава!

Знаехме, че този цивилен тандем сред БОЕЦ и Бойко Атанасов е опасност за партийно-олигархичното статукво. Разтресохме кочината. И врагове, и „ другари “ скочиха върху ни, а ние продължавахме да вършим това, което постоянно сме правили. Да водим борбата против мафията и злото, да държим фокуса върху значимите за жителите тематики и проблеми – господство на правото, неналичието на правдивост, закон за лустрацията, оставка на Гешев, Кошлуков, Цацаров, Висш съдебен съвет, Съвет за електронни медии и така нататък Граждански надзор върху ръководството, електронно, отдалечено гласоподаване.

15 дни събирахме подписи. Всеки ден, в дъжд, в хубаво време, навън, в градинки, кръстовища, подлези и метростанции. И бяхме единствените, които събират действително подписи за парламентарните избори. От първия до последния автограф – достоверни. Огромен труд и триумф. Хора сами ни търсеха, идваха от другия завършек на София и се подписваха. От провинцията се обаждаха и идваха, сърдеха се, че не могат да се включат в подписката, тъй като законът ни ограничаваше да събираме подписи единствено в един изборен регион.

Първи се регистрирахме и в последния ден внесохме подписката. Събирахме до последно. И даже откакто внесохме подписката в РИК, хора продължаваха да ни търсят, с цел да ни поддържат.

Искахме да дадем опция, да вкараме най-малко един самостоятелен претендент, да имаме най-малко един същински цивилен глас в Парламента. Да пробием системата. Да вкараме мажоритарния детайл в най-чист тип. Уж всички за това приказват, само че нищо не вършат. Да вкараме човек, който знае какво да пита Гешев в Народното събрание. Който знае какво е правосъдна промяна и е потвърдил своят храброст и самостоятелност. Който има доверието на жителите. БОЕЦ искахме да създадем жителите дейна страна и след изборите. Нов модел на цивилен надзор!

И стигнахме до „ заличителите “.

В случая от ГРАО. От 1411 подписа ни заличиха 550. Заличиха регистрацията на Бойко Атанасов. Заличиха Инициативния комитет. Заличиха волята на над 1400 български жители! От 30 години не могат да заличат мъртвите души в изборните описи, само че нашата регистрация заличиха.

Обжалваме, ще ги съдим и борим до край.

Прилагаме цялостния текст на Жалбата от името на Камен Добрев от БОЕЦ - представляващ ИК за издигането на Бойко Атанасов за самостоятелен претендент за народен представител. Битката продължава.

Линк към жалбата - тук.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР