Гражданските протести и блокадите на ключови кръстовища няма да приключат,

...
Гражданските протести и блокадите на ключови кръстовища няма да приключат,
Коментари Харесай

Хаджигенов: Падне ли правителството, блокираме съдебните палати

Гражданските митинги и блокадите на основни кръстовища няма да приключат, дори и министър председателят Бойко Борисов да се отдръпна. Обществената сила ще се насочи към правосъдните покои в страната за оставка да подаде и основният прокурор Иван Гешев, а задачата по-късно ще бъде цялостна смяна на системата за да се почисти от „ гешевщината “. Това разгласи в изявление за бТВ един от предводителите на уличното неодобрение - адв. Николай Хаджигенов.

„ Ръката, която държи бухалката Гешев, е в Министерския съвет и по тази причина ние ще свалим цялото държавно управление (…) Идеята, че ГЕРБ ще продължи да ръководи, а Бойко ще цъка есемеси от Банкя е неприемлива за митинга. След това ще преместим митинга, в случай че би трябвало, вътре в Съдебната палата. Ако не ни позволен вътре, ще стоим извън и ще очаквам да видя по какъв начин ще влезе Гешев. Ако би трябвало, на всички правосъдни покои ще затворим входовете – Гешев ще би трябвало да се реалокира в някоя джипка “, съобщи Хаджигенов.

По думите му „ Гешев би трябвало да бъде махнат и би трябвало да бъде махната гешевщината “, като обаче въпросът с оставката на Обвинител №1 и тази на премиера не вървят дружно, а поредно. Според юриста и цивилен деятел не наподобява директната взаимозависимост на Гешев да е в от Борисов: „ Ако беше негов основният прокурор, нямаше да го е боязън. Както Цацаров бранеше Пеевски непременно, Гешев прави същото. Очевидно е на кого е основният прокурор – не е на правораздаването, според мен е на Пеевски и на Доган, само че по-скоро на Пеевски, защото Пеевски овладя всички силови структури “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР