Гражданската организация Спаси София се учреди като политическа партия, а

...
Гражданската организация Спаси София се учреди като политическа партия, а
Коментари Харесай

Спаси София става партия и внася нова интрига в предстоящите местни избори

Гражданската организация " Спаси София " се учреди като политическа партия, а Борис Бонев е нейният първи ръководител. Като първа съществена цел Бонев разгласи спечелването на с цялостно болшинство в Столичния общински съвет още на първия тур. Самият Бонев разгласи, че е подготвен да се кандидатира за кмет на столицата.

Учредяването на новата партия внася нова, въпреки и предстояща конспирация в идните локални избори, доколкото " Демократична България " и " Продължаваме промяната " демонстрираха желание да отвоюват от ГЕРБ огромните градове, преди всичко - София. За задачата ще би трябвало консолидирането на гласове както за избор на кметове, по този начин и на листите за общински съветници. Специално изборът на кмет на столицата значително ще зависи от това дали двете партии - Демократична България и Политическа партия, ще повдигнат обща кандидатура за кмет или две обособени, а и несъмнено, от самите кандидатури.

Бонев даде да се разбере, че партията няма желание да взе участие в идни предварителни парламентарни избори, които след оповестеното през днешния ден решение на президента да връчи третия мандат на Българска социалистическа партия наподобяват напълно близо. Възможно е партията да не може да получи правосъдна регистрация до тогава. Така че първите избори, на които партията се кани да се яви, ще са локалните избори в столицата през есента.

Същевременно Бонев направи поръчка, че партията може да помогне на други сходни организации по места, като това да е преход към явяване на парламентарни избори. Това ще стане като обобщим нашия опит в София и да го мултиплицираме в цялата страна - да им даваме платформа, да им даваме глас и да ги поддържаме в техните борби за обособените общини, съобщи Бонев. " Няма по какъв начин да спасим София без да спасим България! ", сподели още той.
Реклама
От " Спаси София " са почнали предварителни диалози с " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " за обединяване за идните локални избори, само че на първо място трабвало да се схванат за целите в едно бъдещо ръководство. Самият Борис Бонев бил подготвен да бъде претендент за кмет, поради опита и екипа, с който работи, само че никога нямало да допусне номинацията му да бъде причина да не се реализира обединяването.

Една от задачите на новата партия е да потвърди, че София може да се ръководи по по-различен метод и в къс период да се трансформира в съвременен, цивилизован европейски град. Столицата да стане " петнайсетминутен град ", т.е. административните услуги, детските градини и учебните заведения да бъдат на задоволително близко разстояние до всеки. За задачата се постанова провеждането " шокова терапия ", след 17-годишното ръководство на ГЕРБ в столицата. " Търсим вашата поддръжка, с цел да можем дружно от през днешния ден да сложим началото на най-малко 10 златни години за София и България " - с тази имитация Бонев приключи финалната си тирада пред близо 700 учредители на партията.
Свързани публикации Ще има ли пробив в доминираната от ГЕРБ локална власт 9 януари 2023, 08:00 Билети като научна фантастика 6 януари 2023, 07:00 Политическата борба: по-големият залог са локалните избори 2 декември 2022, 12:52 Борис Бонев: На идващите локални избори " Спаси София " ще се яви с листа 7 октомври 2022, 06:58 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мирела Веселинова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР