Гражданите на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина,

...
Гражданите на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина,
Коментари Харесай

Официално: Туристи от 10 държави влизат у нас само с отрицателен PCR тест

Гражданите на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Украйна, Молдова, Израел и Кувейт могат да влизат у нас за туризъм против негативен PCR тест за ковид, изработен през последните 72 часа. Това излиза наяве от заповед на новия здравен министър проф. Костадин Ангелов, издадена през днешния ден. За жителите на Украйна условието за показване на негативен PCR тест важи от 30 юли, а за всички останали – от на следващия ден, 28 юли. 
С негативен PCR тест в България могат да идват непознати жители, пътуващи по основни аргументи от останалите трети страни, оповестиха от здравното министерство. Като основни аргументи в заповедта на здравния министър са посочени: активността на сезонни аграрни служащи и служащи в региона на туризма; на лица, пътуващи за обучение; пътуващите по филантропични аргументи и представителите на търговско-икономически и капиталови действия.
PCR тест не се изисква за лица, идващи у нас от държави-членки на Европейски Съюз, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, страни по Шенгенското съглашение, както и от Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Източна република Уругвай. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.
Цялата заповед може да видите тук.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР