Гражданите на няколко европейски страни избират днес своите евродепутати. Вотът

...
Гражданите на няколко европейски страни избират днес своите евродепутати. Вотът
Коментари Харесай

Евроизборите вече се провеждат в няколко държави

Гражданите на няколко европейски страни избират през днешния ден своите евродепутати. Вотът стартира в четвъртък и продължава до неделя.
В Ирландия, проевропейската партия на премиера Лио Варадкар Фина гейл води след извършените през вчерашния ден избори за Европейски парламент. Информацията е въз основата на допитвания на излизане от изборните секции. Центристката Фина гейл е преди всичко в два от трите изборни окръга, а Зелените печелят в Дъблин. Ирландия има 11 места в европарламента, заяви Българска национална телевизия.

Ирландците гласоподаваха и на референдум за опростяване на процедурата при бракоразвод. 87 на 100 се оповестиха за внасяне на промени в конституцията. Това значи, че ще отпадне условието съпрузите да са живели разграничени четири години, преди заявката им да бъде прегледано от съда.

Днес на изборите за европейски Народното събрание пред урните ще се явят гласоподавателите в Чехия, които гласоподават за втори ден, както и в Малта, Латвия, Словакия. За нито една от тези страни не се чака оповестяване на данни от екзитпол. Окончателните резултати от гласуването във всички страни-членки ще станат известни в неделя вечер.

Общо 427 милиона европейци ще избират 751 депутати, които заседават в Брюксел и Страсбург. Британците ще имат 73 места, откакто напускането им беше отсрочено за октомври. Когато въпреки всичко кажат довиждане на съюза, 46 от техните места ще бъдат отстранени, а 27 места - преразпределени сред 14 страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР