Гражданите на Унгария, България, Гърция, Италия и Испания смятат, че

...
Гражданите на Унгария, България, Гърция, Италия и Испания смятат, че
Коментари Харесай

Българите в челото на народите от ЕС с финансови затрудения заради кризата

Гражданите на Унгария, България, Гърция, Италия и Испания считат, че може да изпитат най-големи финансови проблеми поради рецесията от COVID-19, демонстрира последното проучване на настройките в Европейски Съюз на Евробарометър, които употребяват данни за страната ни на "Галъп Интернешънъл ".

45% от българите споделят, че приходите им са намалели вследствие на рецесията. 10% твъдят, че са изгубили работата си заради коронавирусната рецесия, до момента в който 9% чакат да изгубят работата си през идващите месеци

Според данните, оповестени преди дни, датчаните, холандците, шведите и финландците чакат минимум финансови затрудения поради пандемията и последвалите стопански катаклизми.

Българите са и много скептични към ограниченията на Европейския съюз за справяне с рецесията. Степента на неодобрение към ограниченията на Европейски Съюз е най-висока в Италия, Испания и Гърция и много висока в Австрия и България.

Мнението на интервюираните българите демонстрира, че изключителната обстановка в страната се възстановява, а страхът и суматохата не престават да понижават.

61% от българите считат ограниченията на властта против ковид за задоволителни. Премиерът Бойко Борисов има 54% утвърждение и 41% отрицание. Ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски има 70% утвърждение и 26% отрицание.

86% от българите считат, че България се оправя относително добре с епидемията спрямо останалите европейски страни.

17% от българите считат, че коронавирусът е смъртоносно рисков. През март и април сред 22 и 24% обявиха, че имат вяра в това изказване. 60% от българите считат, че коронавирусът е рисков, само че към момента е просто мощен грип. 20% считат, че коронавирусът не е толкоз рисков, до момента в който има и дребен % от хората, които се двоумят да отговорят.

От Евробарометър показват още, че 65% от българите имат вяра, че до края на годината животът ще се върне към естественото си положение, до момента в който 30% са много скептични, че скоро ще се върнем към естествения метод на живот.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР