Граждани от квартал „Захарна фабрика” в Столицата отново са в

...
Граждани от квартал „Захарна фабрика” в Столицата отново са в
Коментари Харесай

Захарна фабрика не ще бездомни в квартала

Граждани от квартал „ Захарна фабрика” в Столицата още веднъж са в протестна подготвеност. Недоволството им е обвързвано с продължаващата активност на Kризисния център за настаняване на бездомни лица в регион „ Илинден”. Настояват и за унищожаване на гетото от противозаконните постройки в квартала.

Жителите на квартала описват, че са подготвени за дейности, тъй като обещаното не е изпълнено.

"Утре сме на митинг пред Столична община в 9 часа. Ние би трябвало да се грижим за тези хора. Има и куп организации с такава активност, само че никой не обръща внимание. Въпрос на време е всичко да ескалира. Тези хора не влизат в никакви рамки и не съблюдават правила. Искаме мястото на спешния център да се смени и просто да живеем нормално”, споделя Анна Тренкова – ръководител на Инициативен комитет „ Захарна фабрика”.

„ Хората са безусловно прави и аз ги поддържат. Тази централизация не е естествена. Не е обикновено толкоз доста хора да бъдат настанени през 100 метра. Говорих с госпожа Фандъкова и тези хора няма да бъдат настанявани повече. Полицейското наличие също е засилено”, съобщи Иван Божилов – кмет на регион „ Илинден”. Той прибавя, че се чака финансиране за ремонт на постройките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР