Граждани на Турция, превозвали около половин милион евро, са задържани

...
Граждани на Турция, превозвали около половин милион евро, са задържани
Коментари Харесай

Турци опитаха да прекарат половин милион евро през Дунав мост 2

Граждани на Турция, превозвали към половин милион евро, са арестувани на Дунав мост 2 по обвиняване за пране на пари.

Под управлението на Окръжна прокуратура - Видин се водят дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за закононарушение прикриване на произхода на имущество, добито посредством закононарушение или друго общественоопасно действие.

На 11.11.2020 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 Видин - Калафат, митнически чиновници са спрели за инспекция идващ от Румъния товарен автомобил - влекач с полуремарке, с маджарски директен регистрационен номер. Превозното средство се движело от Германия за Турция. Камионът се управлявал от жителя на Турция М.Д. В него пътували двама негови сънародници - И.А. и О.К., които декларирали, че пътуват на автостоп. Отрекли са да имат неразрешени артикули, валута, полезности над допустимите ограничавания.

 Снимка: Агенция Митници

По линия на митниците е получена информация, че пътуващите в товарния автомобил лица имат съпричастност към водено следствие за пране на пари в Германия.

При последвала щателна инспекция на автомобила, в товарното му помещение, са били открити персонални движимости и крупна парична сума. В кабината са били открити раница и найлонова чанта, съдържащи еврови банкноти от разнообразни купюри. За тях пътуващият в камиона И.А. е обяснил, че са негови. Работещите по случая полицейски чиновници са открили точния размер на паричната сума - 450 020 евро. Тя е конфискувана, както и моторното транспортно средство, което е материално доказателство по формираното досъдебно произвеждане.

Тримата чужденци са били привлечени в качеството на обвинени за осъщественото от тях незаконно действие - прикриване на произхода, местонахождението и придвижването на паричната сума, добита посредством закононарушение. Понастоящем, с разпореждане на наблюдаващия прокурор, те са арестувани за период до 72 часа.

Предстои съдът да се произнесе по импортираното от Окръжна прокуратура - Видин искане за установяване на ограничения за неотклонение " задържане под стража " против обвинените. Налице е обосновано съмнение, че те са направили закононарушението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Обвиняемите нямат адрес в страната, по отношение на тях има данни за съпричастност към трафик на пари и опиати. Освен това са пробвали да изоставен Граничен контролно-пропусквателен пункт пеш, за разстройване на инспекцията.

 Снимка: Агенция Митници
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР