Градушките са засегнали около 70 000 дка земи, съобщи министърът

...
Градушките са засегнали около 70 000 дка земи, съобщи министърът
Коментари Харесай

70 000 дeкара земи са поразени от градушките

Градушките са засегнали към 70 000 дка земи, заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.В момента работи държавна помощ за компенсиране на изцяло пропаднали площи, добави тя.


Танева, вътрешният министър Младен Маринов и шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов са в Свищов, с цел да се срещнат на място с провалите от интензивните превалявания в региона.
Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите: В региона, в който се намираме, паднаха градушки, след това и дъжд. Екипи на регионалните дирекции по земеделие и сега са на място за проучване на площите. Единственото, което незабавно мога да кажа на земеделските стопани, е, че след оттичането на водата ще бъде направено проучване на площите. Действа държавна помощ за компенсиране на изцяло пропаднали площи, като компенсацията е по-добра, когато има обезпечаване на тези площи.
В понеделник поройният дъжд наводни и нанесе големи вреди в четири свищовски села. ЖП линията Свищов - Левски бе отнесена. Десетки селскостопански дворове и къщи в селата Морава, Овча могила, Вардим и Деляновци са наводнени. На доста места в региона пороят е съумял да унищожи и пътна настилка.
 Оценяват вредите от дъждовете и градушките в Свищов Оценяват вредите от дъждовете и градушките в Свищов
Десетки къщи, дворове и ниви пострадаха при вчерашните проливни дъждове с градушка в община Свищов. За да огледат вредите от тях и да набележат ограничения з...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР