Градушки и внушителни количества дъжд паднаха само за едно денонощие.

...
Градушки и внушителни количества дъжд паднаха само за едно денонощие.
Коментари Харесай

Гръмотевични бури и градушки и днес

Градушки и внушителни количества дъжд паднаха единствено за едно денонощие. В родопското село Мугла сумарното количаство до 9 часа тази заран е над 110 л/кв.м, в Белоградчик се изсипаха 77 литра, в Триград 70.

И през днешния ден на доста места ще има краткотрайни, локално интензивни и обилни по количество превалявания, с гръмотевични стихии и градушки. Предупреждение от първа степен -жълт код е в действие в 14 области в страната.

Вятърът от изток-югоизток ще се усили до сдържан. Максималните температури ще бъдат в необятни граници - от 22° в крайните северозападни региони до 32° тук-там в Горнотракийската равнина, където ще има и повече слънчеви часове.

През нощта преваляванията ще спрат, най-късно в западните региони, а вятърът ще отслабне и на следващия ден заран на обособени места в равнинната част от страната ще има мъгли.

Преди обяд ще е слънчево, само че по-късно основно над планинските и източните региони, ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, в София към 25°.

И в планините към и след обяд още веднъж на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан северозападен вятър.

Във вторник към момента вероятността да превали и прегърми на повече места в страната е огромна, само че през идващите дни ще намалее и през втората половина от седмицата единствено на обособени места, основно в планините в Югозападна България, са вероятни краткотрайни превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР