Градушка и буря удариха снощи населени места край Русе. Най-много

...
Градушка и буря удариха снощи населени места край Русе. Най-много
Коментари Харесай

Градушка и порой край Русе, пътища се превърнаха в блато

Градушка и стихия удариха нощес обитаеми места край Русе. Най-много са потърпевши село Басарбово и квартал " Средна кула ", осведоми bTV.

Поройният дъжд е трансформирал пътя към квартала в тресавище, а хората описват, че казусът с отводняването стои неуреден от години.

Градушката е паднала нощес след 21 ч., а последвалият проливен дъжд е трансформирал пътищата и улиците в кални реки.

" Страшна градушка, която отнесла цялата тиня от гората и я докара тук на центъра на Кулата. Как може да вършат отвън града канавки, по какъв начин може да вършат на всички места канавки, а тук да няма ", възмущава се Николай Петров.

Кметският наместник на квартала Божидар Йотов също е обезпокоен, защото казусът е от години.

" Идва тази тиня, която е стигнала тук на 700-800 м по пътя за града, и както виждате, на моста тук-там има към 20 см тиня, основава ужасни условия за ПТП. Да не приказваме, че това нещо като засъхне, както нормално става, няма разчистване най-малко доникъде на лятото ", изяснява Божидар Йотов.

Той напомня, че преди време е трябвало да бъде направен план за отводняване, само че по-късно повече никой не е приказвал за него. Според Йотов в този момент е подобаващ миг още веднъж да се извади въпросният план и да се осъществя дружно с построяването на канализацията на квартала.

Градушка и проливен дъжд е имало нощес и в село Басарбово.

" Градушката бяло беше, на райграса бяло беше всичко, имаше три пръста сняг. Всичко 100 % из градината е замазано, на всички места беше цялостно с вода, всичко беше като езеро. Няма един тротоар изработен, хората сами си вършат пред къщите и гаражите ", споделя Владимир Радоев.

От кметствата упорстват страната да даде повече средства на общините, с цел да могат да се оправят с сходни бедствия сами. От община Русе са дали обещание, че още през днешния ден ще изпратят техника, която да почисти калта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР