“Градус” АД погна двама зърнари милионери“Свидетелите на Мая Манолова” отиват

...
“Градус” АД погна двама зърнари милионери“Свидетелите на Мая Манолова” отиват
Коментари Харесай

Внасят искове срещу Илчовски за над 15 млн. лв.

“Градус” АД погна двама зърнари милионери
“Свидетелите на Мая Манолова” отиват на съд за клюка и набеждаване

Разпространявали погрешна и подвеждаща информация

Акционерното сдружение “Градус” приготвя да внесе в съда иск против зърнаря милионер Светослав Илчовски за обезщетение на неимуществени и имуществени вреди в размер на 10 000 000 лева Отделно членът на Съвета на шефовете и един от главните акционери Иван Ангелов е подготвил 5 правосъдни желае против Илчовски от Врачанско и сътрудника му Павел Стоименов от Плевенско за още над 5 млн. лева

Както писа “Труд”, Илчовски няколко години поред е имал контракти за изкупуване на зърно с компания “Градус”, само че в края на 2020 година едностранно го прекратил, тъй като му се видял неблагоприятен. Започнал да упреква Иван Ангелов за личните си решения и дейности. Връх в очернящата му акция при започване на май стана явяването му пред “ревизионната” комисия на Мая Манолова в 45-то Народно заседание, където се изкара “жертва на статуквото”. Там заведе и Стоименов, с цел да се оплакват заедно от Ангелов и “Градус”. Врачанският зърнар дори върви дава показания пред спецпрокуратурата.

Атакуваната компания към този момент сезира Комисията по финансов контрол за разпространението на погрешна и подвеждаща информация от Илчовски и други лица, а през днешния ден акционерите бяха осведомени и за подхванатите други правни дейности от “Градус” и Ангелов.

Илчовски и Стоименов ще бъдат подведени и под отговорност от Иван Ангелов и за оскверняване на името му и за приписване на закононарушения. Срещу “Свидетелите на Мая Манолова” ще бъдат водени наказателни каузи от частен темперамент за засегнатост, клюка и злепоставяне, по които исковете за обезщетение са за 300 000 лева против Илчовски и 150 000 лева против Стоименов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР