Градският съвет на БСП –София порица остро уволненията в здравната

...
Градският съвет на БСП –София порица остро уволненията в здравната
Коментари Харесай

БСП-София порица остро уволненията в здравната система

Градският съвет на Българска социалистическа партия –София порица остро уволненията в здравната система, подхванати от служебния министър на опазването на здравето и призова президента Румен Радев и премиера Стефан Янев да бъде оценена в елементи обстановката в опазването на здравето, оповестиха от пресцентъра на БСП-София.

В публична позиция от Градския съвет на Българска социалистическа партия дефинираха като унизително пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев и уточни, че дейностите на Кацаров създават впечатление, че служебното държавно управление и персонално президентът Радев се отнасят незаслужено към благородната специалност на медиците.

Ето какво гласи още позицията:

" Тези дни ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова излезе с позиция против самоволните и извънредно неоправдани кадрови решения на доктор Стойчо Кацаров – министър на опазването на здравето в служебното държавно управление. Повод за това послужи пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, академик с интернационален престиж и принос. С съображение Нинова акцентира, че „ уволненията на служебното държавно управление не трябва да са самоцелни. Хора с потвърдени професионални и морални качества не би трябвало да се сменят. Професор Кантарджиев е честен човек и потвърден експерт в своята област. ”

Проф. Тодор Кантарджиев получи всенародна популярност, през последните две години на коронавируската пандемия като член на Националния действен щаб. Без да парадира с трофеи, той стана любим на милиони българи с държанието си на същински хуманист, със препоръките и здравните рекомендации за ежедневно държание, с нескритото си предпочитание да помогне на всекиго.

Вместо изказ на човешка признателност, новият министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров се зае да потвърждава, че негови сътрудници във водещите лечебни заведения са се възползвали за всяване на управнически безпорядък и придобиване по противозаконен път на материални облаги.

Пенсионира по позорен метод проф. Кантарджиев, образец за примерен началник на здравна институция.

Уволни проф. дмн Борис Богов поради насъбрани от последното десетилетие отговорности в най-голямата университетска болница ”Александровска ”. Въпреки, че проф. Богов е бил отпред на болничното заведение единствено шест месеца, от октомври 2020 година, и то в пика на пандемията.

В медиите към този момент изтече информация, че се готвят всеобщи уволнения и на ръководителите на РЗИ. А е известно, че точно РЗИ-тата свършиха главната работа с пандемията.

Всички чакахме първите си стъпки министър Кацаров да насочи към възобновяване на справедливостта, жестоко погазена с политическите назначения във втората по величина университетска болница „ Царица Йоана - ИСУЛ, където най-безцеремонно, в последните месеци от ръководството на ГЕРБ, бе отхвърлен от поста на изпълнителен шеф огромният български хирург проф. Бойко Коруков.

Какво получиха като публичен отговор дейностите на министър Кацаров?

Първо , сътвори се усещане, че служебното държавно управление и персонално президентът Радев се отнасят незаслужено към благородната специалност на медиците.

Второ, над 650 подписа от водещи български медици, престижи в своята област, се сплотиха в подписка в поддръжка на проф. Богов.

Трето, всеобщи митинги на лекарите и медицинските фрагменти в Центъра за заразни и паразитни заболявания, които всеки ден упорстват професорът да бъде върнат на управителния му пост.

Четвърто, всеобщи възражения, насмешки и митинги в медиите, в обществените мрежи и уеб сайтове.

Пето, накърнено беше изконното възприятие за благодарност и признателност, особено за българския народ.

Шесто , накара обществото да одобри с положително възприятие поддръжката, изразена от Бойко Борисов към проф. Кантарджиев.

Седмо, сътвори чувството за провеждана политика на реванш от служебното държавно управление. Политика, която не цени надарените и заслужилите в специалността си персони.

Не сме наясно дали импровизациите, осъществени от министър Кацаров, могат да бъдат поправени. Макар, че би трябвало да бъдат поправени!

Градският съвет на Българска социалистическа партия – София се обръща към президента Румен Радев и към премиера Стефан Янев с гледище да бъде оценена в елементи обстановката в опазването на здравето, както поради съхраняването достойнството на работещите в тази сфера, по този начин и поради народополезната активност на служебното държавно управление, която членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия поддържат ", се споделя в края на декларацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР