Градските активисти от Спаси София и независимият общински съветник Борис

...
Градските активисти от Спаси София и независимият общински съветник Борис
Коментари Харесай

Поискаха оставката на Фандъкова

Градските деятели от Спаси София и самостоятелният общински консултант Борис Бонев реагираха остро през днешния ден на новината, че шефът и доста от специалистите и чиновниците на Софияплан си подадоха оставките.

Те упорстват кметът Йорданка Фандъкова още през днешния ден да си подаде оставката, защото тя не може да управлява София и интензивно работи против бъдещето ѝ. „ Това е опит за завладяване на самостоятелно и експертно общинско сдружение, защото Фандъкова търси различен провинен за неуспехите си. На нея все различен ѝ е отговорен, че тя не извършва функционалностите, които са типични за всеки един кмет. Фандъкова би трябвало неотложно да освободи Столичната община от разрушителното си наличие!” - съобщи Борис Бонев, представен от пресцентъра на придвижването.

Фандъкова и сътрудниците ѝ от ГЕРБ напук унищожиха единственото работещо общинско дружество, което в последните години беше лъч нормалност в столицата. Там работеха млади, дейни, образовани и самостоятелни специалисти - все качества, към които хората от ГЕРБ и кметът очевидно имат нетърпимост. Според представителите на Спаси София, Фандъкова сподели качества, несъвместими с функционалността на кмет. Те напомнят, че в предизборната акция тя не спря да употребява за ПР Визия за София, създадена точно от екипът на Софияплан, само че след изборите не извърши даже и една мярка от нея. „ Пълно безучастие макар ясно написаните оферти, съответни периоди и обезпечени средства. Сега Фандъкова се саморазправя с хората, които създадоха Визията, тъй като тя персонално не извършва ограниченията. Според нас това е следващото доказателство за нейното двуличие. Всеки идващ ден престой на абдикиралия кмет на този пост нанася непоправими вреди за града. Нека към този момент да си тръгне, софиянци от дълго време не я желаят!” - безапелационен е Гергин Борисов от Спаси София.

„ Притеснителното е, че тази офанзива и завладяване идват в основен миг за столицата. Предстои правене на нов Общ устройствен план, който да предопредели развиването на София за идващите десетилетия. Подозирам, че задачата е една - да може ГЕРБ да разреши още повече презастрояване, безпорядък, корупция и терени за " наши " хора. Не инцидентно за нов шеф се гласи човек, нямащ нищо общо със София, само че пък е някогашен консултант на Томислав Дончев” - споделя Андрей Зографски.

Според Спаси София оставката на арх. Любо Георгиев и екипа на общинското дружество е загуба за София. „ Експертният капацитет беше граден в продължение на години, а Фандъкова и партийните бойци от ГЕРБ го унищожиха без да им мигне окото. При това в персонален, а не в публичен интерес - да прикрият следите за личните си провали и желанието им силово да управляват всички процеси в града” - споделят градските деятели.

„ Гарантирам на софиянци, че тази невиждана мъка за София няма да продължат още дълго време! От ГЕРБ и персонално Фандъкова би трябвало да знаят, че тези безчинства няма да бъдат нито забравени, нито простени!” - безапелационен е Борис Бонев, самостоятелният общински консултант.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР