Градската полиция на Барселона вече предлага на жертвите на кражби

...
Градската полиция на Барселона вече предлага на жертвите на кражби
Коментари Харесай

Ограбени туристи получават тениски, джапанки и карта за градския транспорт

Градската полиция на Барселона към този момент предлага на жертвите на обири по плажовете тениски, панталони, джапанки и карти за градския превоз, с цел да могат да се върнат до домовете си или хотелите, в които са отседнали.

До изобретателното и потребно предложение се стигна, откакто през миналите години доста от ограбените до момента в който се къпят в морето хора оставаха по бански и изпитваха усложнения да се придвижат до жилищата си. Само през предишното лято по данни на Общинския съвет плажното звено на Градската армия, което се координира с Пристанищната полиция и с общинските служби - са направили 272 ареста след подадени 425 тъжби, множеството от които за обири и злоупотреби.

Затова в този момент още при започване на сезона са отделени 100 служители на реда, които ще патрулират към плажовете със скутери, колела и лодки за обири, измами, сексистко принуждение и надзор на придвижването на коли. Мобилизацията им ще продължи до края на септември, заяви изпълняващият длъжността заместник-кмет по сигурността и предварителната защита Алберт Батле и добави, че чака " интензивно, горещо лято с доста висока претовареност на плажовете ".

В Барселона има 10 плажа с дължина общо към 5 километра, които ще бъдат прецизно охранявани, а в покрайнините на града, където има още плажове, ще бъдат публикувани листовки на разнообразни езици с рекомендации по какъв начин да се предпазят туристите от крадците. Мерките против тях се ускориха, откакто по време на телевизионно изявление откраднаха в кадър раницата на интервюирания екскурзиант, а репортажът стана шлагер в интернет мрежата, написа БНР.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР