Градовете са основните центрове на заетост, търговия и иновации. Те

...
Градовете са основните центрове на заетост, търговия и иновации. Те
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Подкрепата за развитието на градовете в България ще подпомогне икономиката

Градовете са главните центрове на претовареност, търговия и нововъведения. Те са моторите на икономическия напредък. Това счита вицепрезидентът на Европейската капиталова банка Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена, която взе присъединяване във конгрес за градското развиване на фона на COVID-19

Според нея тематиката е важнам тъй като градовете дефинират по-голямата част от културния образ и идентичността на дадена страна.

"Подкрепата за развиването на градовете в България ще подкрепи стопанска система на страната в сегашния миг и ще я приготви за голям брой провокации в бъдеще ", разяснява Павлова.

И означи, че Европейска инвестиционна банка оказва поддръжка на България от 1992 година От началото на своята активност в България Европейска инвестиционна банка е предоставила 5,5 милиарда евро за планове, които понижават районните разлики, покачват виталния стандарт на хората и вършат предприятията по-конкурентоспособни.

"Затова знаем, че българските градове се нуждаят от още вложения. Европейската капиталова банка поддържа развиването на градовете в Европа и България освен посредством финансиране, само че и посредством техническа помощ и консултантска поддръжка за идентифицирането, подготовката и осъществяването на планове. Преходът към стабилно, нисковъглеродно общество ще докара до обилни промени в нашите стопански системи и метода ни на живот ", сподели още Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена.

Според някогашния районен министър би трябвало да създадем големи вложения в модернизацията на градовете и в прекратяване потреблението на изкопаеми горива.

"Това изисква обилни промени в региона на превоза, потреблението на сила, производството на електрическа енергия и промишленото произвеждане. Това съставлява и голяма опция да повишим конкурентоспособността на нашата промишленост, да създадем работни места и да осигурим растеж на стопанската система.Само като действаме дружно, можем да подобрим взаимоотношението сред обществения и частния бранш, сред по-напредналите и по-слабо развитите райони, с цел да подобрим в последна сметка живота на всички жители и да засилим устойчивостта към изменението на климата. Българските градове могат да разчитат на поддръжката на Европейска инвестиционна банка в това начинание ", заключи още Павлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР