Градини.Монитор:Само 14% от децата се върнаха в градините в СофияВ

...
Градини.Монитор:Само 14% от децата се върнаха в градините в СофияВ
Коментари Харесай

Преглед на печата

Градини.

" Монитор ":

Само 14% от децата се върнаха в градините в София

В първия ден на отварянето на детските градини в София родителите на 6348 деца ги заведоха на забавачка, а други 489 малчугани бяха в независимите ясли. Това прави към 14% от всички деца, които посещават детски градини и под 25% от децата, които вървят на независими ясли, оповестиха от " Московска " 33.

Двойно повече родители бяха изразили предпочитание в анкетите да употребяват услугите на детските градини и ясли. От през днешния ден в София работят 173 детски градини и 24 независими ясли.

Всички деца, които са здрави и се усещат добре, имат право да посещават детските градини. Всяка заран здравословното положение на децата ще се ревизира от медицинския личен състав на детската градина.

Мерки.

" Дума ":

Отварят занимални, читалища и зали на закрито от 1 юни

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев издаде заповед, с която отпадат част от ограниченията, въведени поради ковид.

Съгласно заповедта, считано от 26 май, се позволяват културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, театрални прояви, занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), при претовареност на местата до 30 % от общия им потенциал на закрито и до 50% от общия им потенциал навън и при оптимален потенциал на потребление на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, юношески центрове, учебни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) съгласно квадратурата на помещението при претовареност на местата не повече от 20 индивида за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м. повърхност.

Карантина.

" 24 часа ":

Ангелкова: Готвим се за туристически пътувания без използване на карантина

Българското държавно управление и Министерството на туризма започнаха незабавни на практика ограничения за намаляване на рецесията, породена от пандемията от COVID-19 и в поддръжка на туристическата промишленост - една от най-пострадалите в създалата се обстановка.

Нашите дейности следват координирания недискриминационен метод за възобновяване на свободното придвижване в сходство с Пакета на Европейски Съюз за превоз и туризъм. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на видеоконференция с посланиците на страните членки на Европейски Съюз, упълномощени в България, оповестиха от Министерството на туризма.

Работната онлайн полемика се състоя по самодейност на посланика на Хърватия у нас Н.Пр. Ясна Огняновац в качеството й на представляващ Хърватското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Пандемията на ковид е невиждана рецесия, която провокира в отговор изключителни дейности в отбрана на публичното здраве и живота на хората, както и за минимизиране на провалите в стопанските системи. Нашата институция работи интензивно с останалите заинтригувани ведомства за подготовка на протоколи и пускане на туристически пътувания без използване на карантина.

Дело.

" Сега ":

ЛиЛана пред съда: Първо ме питаха за Дубай и Божков

Прокуратурата търси връзка сред певицата ЛиЛана и предприемача Васил Божков, който пробва да върне от Дубай поради 11 обвинявания. " Кога последно съм ходила в Дубай. Това беше един от първите въпроси на проверяващите, когато влязоха в дома ми ", споделя певицата пред Апелативния спецсъд. Той се произнесе като втора инстанция по настояването на прокуратурата тя, брат й и съдружникът й Мартин Димитров да останат в ареста. Тримата са упрекнати, че като незаконна група пробвали да източват евросредства по програмата " Иновации и конкурентноспособност ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР