Градинарите споделят, че краставиците са особено капризни растения и ако

...
Градинарите споделят, че краставиците са особено капризни растения и ако
Коментари Харесай

Най-ефективните домашни разтвори за отглеждане на краставици

Градинарите споделят, че краставиците са изключително капризни растения и в случай че не ги обгрижвате вярно, прекомерно допустимо е да не съберете никаква годишна продукция. За да сте сигурни, че вашите усилия  няма да са напразно, би трябвало да употребявате верните торове и разтвори, които ще се борят с заболяванията и вредителите по краставиците.

БАНАНОВИ КОРИ   -  Когато консумираме банани, ние набираме нужното за организма ни количество калий. Калият е добър и за розите, както и за краставиците в градината. Достатъчно е по време на засаждането да се сложат в дупката 1-2 кори или заровете  корите под мулча, с цел да могат те да се компостират естествено. Използвайте бананови кори и за зеленчуците си.
 Най-ефективните домашни средства за поддържане на краставиците Най-ефективните домашни средства за поддържане на краставиците
Краставиците са най-любимият зарзават лятото и в композиция с доматите те се трансформират в същински специалитет. По време на цъфтежа обач...

УТАЙКА ОТ КАФЕ   - Вместо да изхвърляте утайката от кафето или остатъците кафе от кафемашината, използвайте ги за торене на краставиците. Поръсете от горната страна земята преди да полеете или изсипете разтвор с вода и наслойка върху почвата. Ако употребявате като разтвор за поливане, сложете 6 чаши наслойка от кафе в кофа с вода от 20 литра. Оставете разтвора по този начин 2-3 дни и по-късно полейте вашите краставици.

ЧЕРУПКИ ОТ ЯЙЦА   - Първо измийте черупките, по-късно ги намачкайте. Калцият от черупките предотвратява гниенето. Можете да употребявате черупки от яйца в домашната си примес за саксии. Това ще ви подсигурява здрави, красиви плодове, годни за събиране на семена.

ПЛЕВЕЛИ   - Имате собствен личен тор, който пораства под краката ви! Коприва, оман, жълт лапад, репей, хвощ и нахут вършат превъзходен домакински тор. Има няколко метода, по които можете да ги запазите, с цел да извършите своя лична тор или да ускорите вашата купчина компост. Ако плевелите ви не са цъфнали, можете да ги изсушите на слънце и да ги накълцате, с цел да ги употребявате като мулч. Те са богати на азот и няма да лишат растенията от хранителни субстанции. Някои хора оставят плевелите да киснат в продължение на няколко дни. За този метод на потребление на плевелите, ще се наложи да употребявате маска, когато извадете кофата с плевелите, тъй като тази техника е с много неприятна миризма! За да получите този тип тор, поставете събраната купчина листа от бурени и корени в кофа от 18-290 литра. Притиснете листата с нещо тежко, най-добре с камък или тухла, с цел да сте сигурни, че растителните субстанции са покрити, и прибавете водата. Разбърквайте най-малко един път седмично и изчакайте 3-5 седмици, до момента в който наличието стане гъсто. След това използвайте тази тор, разредена 1:10 или повече, с цел да полеете почвата. Винаги е най-добре да употребявате разредена течна тор - тя би трябвало да наподобява като слаб чай.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР