Градинарите са наясно с това, че вкусни и розови домати

...
Градинарите са наясно с това, че вкусни и розови домати
Коментари Харесай

Магическата ТОР за сладки и розови домати, по която всички градинари луднаха

Градинарите са наясно с това, че вкусни и розови домати не се отглеждат толкоз елементарно. Ако желаете вашият труд да ви се отплати, добре е да познавате тънкостите и спецификите, свързани с развъждането на това растение. Те не са чак толкоз доста, само че въпреки всичко не трябва да забравяме, че зеленчукът, сходно на хората, се нуждае от подобаваща почва, храна и вода.
В противоположен случай рискуваме да пропилеем напразно не малко усърдие, време и старания.
Днес ще разкрием тънкостите при развъждането на необикновено вкусни домати – розови и сладки – такива, каквито всеки обича да сервира на трапезата в най-различни кулинарни съчетания.
Ако желаете сладки и розови домати, не забравяйте да ги торите!
Знаете, че торенето е основен миг при развъждането на вкусни домати. Ако пропуснете да го вършиме, доста евентуално е да се разочаровате най-после.
 Съвети за по-добра годишна продукция домати Съвети за по-добра годишна продукция домати
Доматите съдържат натрий, калий, магнезий, калций, манган, желязо, кобалт, мед, цинк, фосфор, флуор, хлор и йод. Редовната консумация н...
Нужно е най-малко 3-4 пъти по време на летния сезон да се подхранва почвата, в случай че желаеме реколтата да дава отговор на упованията ни.

Не е нужно обаче да купувате тор от магазина. Можете и сами да си приготвите вкъщи и освен това без никакви старания.
Ето я магическата тор, по която всички градинари луднаха:
Важно е да се сдобиете с празен бидон или бъчва. Потърсете подобен остарял съд, който няма да ви е необходим за подготвяне на зеле, вино или друга зимнина. Вместимостта му би трябвало да е към 80 – 100 литра.
 5 огромни неточности при развъждането на домати 5 огромни неточности при развъждането на домати
оматите са едно от най-популярните растения за развъждане в градината и даже на терасата. Те са потребни, вкусни и развъждането им може...
В него изсипете две лопати дървесна пепел, 1 кг квас за самун, 1 кофа зелена коприва и 3 литра млечна суроватка. Останалата част напълнете с вода и оставете по този начин за две седмици.
От време на време разбърквайте, с цел да се задейства маята. Имайте поради, че през тези две седмици протича развой по ферментация, по тази причина капакът не трябва да е компактно прикрехнат.

След като минат две седмици, вземете литър от тази примес и я разредете с 10 литра вода. С получения разтвор поливайте корените на доматите. Този обред може да го вършиме един път в седмицата или един път на 10 дни.
Гарантираме ви, че зеленчуците ще се усещат доста удовлетворени от грижите и ще ви се отблагодарят с вкусни плодове, които с приятност да похапвате!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР