Град Спрингфилд се намира на около 25 километра от Брисбън,

...
Град Спрингфилд се намира на около 25 километра от Брисбън,
Коментари Харесай

Проект за $68 милиарда цели да превърне австралийски град в следващата Силициева долина

Град Спрингфилд се намира на към 25 километра от Брисбън, Австралия. Може в никакъв случай да не се сте чували за него, само че това не би трябвало ви изненадва, тъй като градът е основан преди по-малко от 30 години.

След няколко години обаче това може да бъде идната Силициева котловина, в случай че упоритостите на компанията Springfield City Group (SCG) станат действителност, написа CNBC.

Ръководител на плана Greater Springfield е 80- годишният Маха Синатхамби. По думите му компанията желае да сътвори най-новата версия на Силициевата котловина. Синатхамби строи строи жилищни и търговски парцели в Австралия в продължение на 50 години. Той дава поръчка, че най-новият му план има за цел основаването на актуален бизнес център, планиран към технологиите, образованието и опазването на здравето.

Спрингфилд е единственият частно издигнат град в Австралия и първият плануван от основаването на столицата Канбера преди повече от век. Следващия стадий от плана ще е на стойност от 68 милиарда $.

" Опитваме се да притеглим огромни компании, като Microsoft и Гугъл, " споделя Синатхамби. По думите му сега се водят договаряния с една интернационална софтуерна компания.

Градът е издигнат върху повърхност от над 28 000 декара. Земята е закупена за 6,1 млн. $. Това е третата най-голяма планувана общественост в света и значително към този момент е работещ град, за разлика от неизползваната земя, добита от Синатхамби през 1992 година

Обитателите на града са 46 000 души. Има 16 500 жилища, 11 учебни заведения, кампус на народен университет, болница и железопътна линия, която го свързва с Брисбън. Според Синатхамби градът е приключен на 25%, откакто получава 15 милиарда $ частно и държавно финансиране.

Ще са нужни обаче повече компании, с цел да може той да се трансформира в същински хъб на нововъведенията в Азиатско-тихоокеанския район. Целта е и популацията да се утрои със основаването ма 52 000 нови работни места до 2030 година До през днешния ден в града са основани 20 000 работни места, съгласно SCG.
 Гигантът Hewlett Packard Enterprise напуща Силициевата котловина
Гигантът Hewlett Packard Enterprise напуща Силициевата котловина

Регионът, който бе синоним на софтуерните нововъведения, губи от ден на ден компании

Според Синатхамби огромно преимущество е местоположението на града, което предлага на фирмите да опитват. Има особено построени уреди, където огромни компании и дребни започващи компании могат да основават нововъведения. Така наречената " жива лаборатория " дава място за тестване на нови технологии, свързани с работа, живот, учене и други

През 2018 година френската компания за комунални услуги Engie подписа 50-годишно стратегическо съглашение за превръщането на Спрингфийлд в първия град в Австралия с нулево енергийно ползване. До 2038 година от компанията възнамерява градът да генерира повече сила, в сравнение с използва, като се концентрират върху градоустройство, подвижност, здания, сила и технологии и запазването на 30% от земята в района за открити зелени площи.

По-рано този месец стартъпът Lavo избра града за индустриален център за своите " първи в света " водородни акумулатори, за които се счита, че може да зареждат дом за два дни с едно зареждане.

Градът ще дава първокласно опазване на здравето, както и хиляди работни места в здравната сфера, В Спрингфилд има и два нови университета. Синатхамби счита, че този " град на знанието " ще е подарък освен за Австралия, само че евентуално и за света.
 Колко е евентуално софтуерни чиновници да се реалокират от Силициевата котловина в Европа?
Колко е евентуално софтуерни чиновници да се реалокират от Силициевата котловина в Европа?

Старият континент означи най-хубавата си година за основаване на " еднорози " през 2019-а

Може би единствената спънка е пандемията. В последно време доста хора премислиха привлекателността на огромните бизнес центрове, като съгласно някои оценки до 53% от американските софтуерни и медийни чиновници към този момент са напуснали или възнамеряват да оставят след себе си възходящите разноски за живот на огромните градове.

И все пак наподобява Спрингфилд е преодолял пандемията по-добре от някои други места, регистрирайки ниво на безработица от 3,9% спрямо равнището в Куинсланд от 5,9% в страната.
 В Америка заплащат $100 000 годишно на тези експерти и те не работят в Силициевата котловина
В Америка заплащат $100 000 годишно на тези експерти и те не работят в Силициевата котловина

За първи път от три години позицията софтуерен инженер не е преди всичко за най-хубавите специалности в САЩ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР