Град Ню Йорк създава контролни пунктове на ключови входни точки,

...
Град Ню Йорк създава контролни пунктове на ключови входни точки,
Коментари Харесай

Ню Йорк създава контролни пунктове за проверка на пристигащи от 35 щата за коронавирус

Град Ню Йорк основава контролни пунктове на основни входни точки, с цел да се подсигурява, че пътуващите от щати с огромен брой инфектирани ще се преценяват с неговите карантинни ограничения, заяви през вчерашния ден кметът Бил де Блазио, представен от ДПА.

От пътуващите от 35 щата се изисква да се слагат в изолираност за 14 дни при идването с в Ню Йорк, който преди беше епицентър на пандемията, само че овладя скоростта на разпространяване на болестта.

"Трябва да сме сигурни, че карантината ще стане по-строга ", сподели Де Блазио на конференция.

На контролните пунктове до огромни мостове и тунели в града на пътуващите от 35 щата ще бъде напомняно, че неспазването на карантината е нарушаване на щатски закон и води до съществени наказания, сподели кметът. Той добави, че нарушителите може да бъдат санкционирани с до 10 000 $.

Пътуващите ще би трябвало да попълнят и регистрационен формуляр за улеснение на следенето на придвижването им.

От пасажерите, идващи на градските летища, към този момент се изисква да попълнят подобен формуляр.

В разрушения от пандемията Ню Йорк стартира всеобщо преселение

Контролът ще се реализира от чиновници на шерифството, които по своя преценка ще стопират автотранспорта. В наблюдението на обстановката ще вземат участие и чиновници на основаната през април по напътствие на кмета Група за осъществяване на проби и следене на разпространяването на ковид.

Ръководителят на групата Тед Лонг означи, че приблизително всеки пети нов случай на ковид в града се открива у хора, пристигнали от други щати.

Де Блазио стана обект на рецензии за това, че не е подхванал задоволително бързо стъпки за затваряне на бизнеси и учебни заведения през март, когато Ню Йорк стана гореща точка на болестта, довела до над 20 000 смъртни случаи в града.

В края на юни губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо разгласи карантинните правила, само че тогава в листата имаше единствено 9 щата. Някои от включените в този момент щати са Флорида, Тексас и Калифорния, където има внезапно повишаване на инфектираните с ковид.

Куомо постоянно обновява листата на щатите, където междинното седмично ниво на позитивни проби за ковид е по-високо от 10 на 100 000 поданици.

По данни на университета "Джонс Хопкинс ", който брои инфектираните въз основа на сведения от федералните и местите управляващи, в Съединени американски щати са регистрирани над 4,77 милиона случаи на болест, а умрелите са повече от 156 900, означи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР