Гръбнакът на отношенията между Турция и Европейския съюз са преговорите

...
Гръбнакът на отношенията между Турция и Европейския съюз са преговорите
Коментари Харесай

Турция към ЕС: Няма търговия, ако спрете преговорите!

Гръбнакът на връзките сред Турция и Европейския съюз са договарянията за присъединение. Това съобщи турският министър по европейските въпроси Йомер Челик, представен от „ Хюриет дейли нюз “.

„ Не може да има възстановяване на връзките в секторите енергетика, търговия и битка с тероризма, в случай че се загърбят договарянията за присъединение “, съобщи турският министър.

Той акцентира, че Турция не е единствено прилежаща на европейската общественост страна, само че е член за влизане в блока. През последните месеци връзките сред Анкара и Брюксел се утежниха доста. Западните страни упрекнаха турските управляващи в непозволени чистки на всички равнища в страната след опита за боен прелом.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи на взаимна конференция с Федерика Могерини, че разговорът би трябвало да продължи - макар спънките.

Върховният представител на Европейски Съюз по външните въпроси акцентира, че все още няма изгледи блокът да промени позицията си във връзка с гюленистката организация „ Фето “, която е оповестена за терористична организация в Турция и упрекната за опита за боен пуч.

След опита за бунт в Турция за следващ път се заприказва за връщане на смъртното наказване. Брюксел уточни, че в случай че това се случи, Турция може вечно да не помни за присъединение към Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР