Говорят ни за някакъв Новичок, двама руски граждани са подложени

...
Говорят ни за някакъв Новичок, двама руски граждани са подложени
Коментари Харесай

Русия отговори за случая Скрипал, бил като нискобюджетен трилър

" Говорят ни за някакъв " Новичок ", двама съветски жители са подложени на нахлуване, а какво чуваме – че Русия е нападнала Англия. Русия им е длъжна, какво става в главата им? Новичков, старичков, дурачков (бел. ред. - на съветски " дурак " значи глупак) - разберете, че това е терминология от английските сериали... Не ви е позор, на мен ми е обидно за английската дипломация ". Това съобщи шефът на дирекцията по въпросите на неразпространението и надзор над въоръжението към Министерство на външните работи на Русия Владимир Ермаков по време на специфична конференция, проведена от съветската страна, на която бяха поканени близо 140 дипломати.
" Поне за малко се откъснете от вашата русофобия и остаряло мислене, не желая да ви обидя, имам доста високо мнение за английската дипломация. Нека всички да седнем и да разберем какво се е случило, за какво ни сочите с пръст и казвате, че сме отговорни и след това какво? Ние няма да реагираме на това ", сподели още Ермаков.
" С цялата си отговорност декларирам, че други химически субстанции, с изключение на декларираните, Русия не е произвеждала и не държи в ресурси. Всички ресурси са били оповестени и тествани и унищожени под контрола на инспекторите. Британските управляващи или не са способни да обезпечат сигурността на жителите си, или директно или индиректно са режисирали нападението над съветската гражданка Юлия Скрипал, " безапелационен беше дипломатът. По думите му трети вид няма.
Ермаков акцентира, че Лондон е отказал без причина на Москва достъп към материалите на Скотланд Ярд по делото " Скрипал ". Дипломатът дефинира дейностите на Лондон като " не от сферата на политиката, това повече наподобява на нискобюджетен трилър ". Във всеки случай да се насърчава или даже да се дава отговор на такива безпардонни дейности на сякаш цивилизована страна, Русия няма желание, добави още той.
Ермаков беше безапелационен, че Русия не е съпричастна към отравянето на Срипал . По думите му сходна случка е неприемлива и неизгодна за Русия. Дипломатът добави, че нито една от версиите на Англия по делото " Скрипал " не устоя на рецензията, " обвиняванията към Русия са истерични и недоказани ".
По думите му действителното използване на бойни отровни субстанции във Англия би довело до голям брой жертви при случая. " Всеки уважаващ себе си специалист ще ви каже, че действителното използване на бойно отровно вещество неизбежно води до голям брой жертви на мястото на използването му. Виждаме, че в Солсбъри картината е напълно друга. "
Според Ермаков действителните улики към този момент може би са изчезнали: " Фактите предумишлено се крият, действителните улики са могли да изчезнат за това време, както във Англия не един път се е случвало "
Дипломатът изрази неразбиране за какво въобще става въпрос за Конвенцията за възбрана на химическото оръжие.
Ермаков акцентира, че Москва не упреква никого в отравянето на Скрипал и щерка му Юлия.
Владимир Ермаков се обърна гневно и към Съединени американски щати, обвинявайки ги, че знаят кой е свалил малайзиският аероплан над Украйна (бел. ред. - MH17): " Много добре знаете кой смъкна самолета, упрекнаха Русия преди той да падне... Съединени американски щати имат всички данни кой е направил това. Споделихте ли това с Малайзия или Холандия? "
Началникът на войските за радиационна, химическаи биологична отбрана на Министерството на защитата на Русия Игор Кирилов също се включи в рецензията към Запада: " Искам да отбележа, че започвайки от 70-те години на XX век в Западна Европа са се провеждали стратегии за създаването на отровни субстанции от ново потомство. Англия е била и продължава да бъде една от страните, осъществяващи реализирането на дадената стратегия и има грамаден опит и познания в създаването на сходни субстанции.
Той обърна внимание на това, че точно Англия е разработчикът на патентованото през 1962 година " произвеждане на фосфороорганични отровни субстанции от вид VX ", патентът за които е бил продаден на Съединени американски щати. Генералът добави, че Англия към момента има настояща лаборатория в Портадаун, където създава оръжия, с които " заплашва личното си население " .
Кирилов добави, че веществото " Новичок " може да се сътвори благодарение на особено съоръжение, употребявайки оповестена формула. Той напомни, че през 2018 година основателят на веществото Вил Миразянов разгласява книгата " Държавните секрети, летописи на инсайдерите " за съветската стратегия за химическото оръжие, в която е оповестена формулата на веществото. Там е и в детайли разказан процесът на синтеза на това веществото.
" Разполагайки с формулата, имайки университетско обучение в химически факултет, е задоволително да имаш положително съоръжение и химически детайли, с цел да получиш мощно настоящо бойно отровно вещество ", сподели Кирилов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР