Говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева изрази в ефира

...
Говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева изрази в ефира
Коментари Харесай

Според ЦИК гласуването по пощата е удобно, но крие рискове

Говорителят на Централната изборна комисия Таня Цанева изрази в ефира на Нова телевизия песимизъм както за предлагането на извънпарламентарната съпротива за гласоподаване по пощата, по този начин и за повече секции в чужбина.
Тя отговаряше на въпросите за реда, по който ще се проведат парламентарните избори в условия на пандемия, откакто през вчерашния ден президентът Румен Радев ги .
 Валери Симеонов и Движение за права и свободи на едно мнение: Президент и министър председател играят дружно Валери Симеонов и Движение за права и свободи на едно мнение: Президент и министър председател играят дружно
Президентът играе с премиера. Играят комбина, тъй като от избори на 4 април печели единствено ГЕРБ. Това съобщи съпредседателят на " Обединените...
По думите ѝ гласуването по пощата не е задоволително несъмнено, тъй като е в неконтролирана среда, а броят на секциите в чужбина зависи и от волята на съответните страни. 
" ЦИК ще разиска концепцията за филмиране или лъчение онлайн на броенето на бюлетините , сподели Цанева ". По думите ѝ в Изборния кодекс не е записано нито, че може, нито, че не може, " само че това не е закон, че всичко, което не е неразрешено, е позволено ".
" Ще обмислим дали това няма да сътвори избран безпорядък в секцията, когато 10-15 души снимат и дали ще се резервира тайната на вота ", разяснява представителят на ЦИК.
Цанева увери, че машините за гласоподаване ще бъдат доставени в период, който е 25 дни преди изборите.
 Румен Радев разгласи датата за парламентарните избори (ВИДЕО) Румен Радев разгласи датата за парламентарните избори (ВИДЕО)
Парламентарните избори през 2021 година ще се проведат на 4 април. Това разгласи президента Румен Радев в послание към жителите....
По думите ѝ ЦИК ще предлага на партиите да излъчат по-голям от нормалното брой членове на секционните комисии, с цел да може в изборния ден да се сменят, в случай че има потребност.
Според нея ще предложи и да се сортират хора, които са имунизирани или към този момент преболедували от. По думите на Цанева изискванията за слагане на ваксина против ковид - 2 дози с период 2-3 седмици, основава механически проблем , тъй като в Изборния кодекс няма условие членовете на секционните комисии да са известни толкоз рано. Общо са нужни 130 хиляди души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР