Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев отвърна на Станислав Недков-Стъки,

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев отвърна на Станислав Недков-Стъки, ...

Говорителят на кабинета с контраатака срещу Стъки


Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев отвърна на Станислав Недков-Стъки, който от вчера до днес сътвори два големи публични скандала след негово изявление по повод средства, отпускани на ММА-федерацията от предишното правителство.

Ето какво написа Кутев във Фейсбук:

"Когато мускулите надвишават интелекта често пъти стават грешки. За да се предпазим от тази хипотеза, ще разпиша точно сумите, които БФ ММА е получила през последните години:
2018 г.: по програма за развитие на спорта 177 000 лв. 2019 г.: по същата програма 192 000 лв. 2020 г.: по същата програма 180 000 лв. Но са добавени още 30 000 лв. "средства по наредба" 2021 г.: по програма за развитие на спорта 180 000 лв., с добавени "средства по наредба" 40 000 лв.
Тези средства правят сбор от 799 000 лв. за 4 години.

Към тях отделно трябва да се прибавят повече от 220 000 лв., които организацията е получила по програмата за превенция на зависимостите.

Това означава, че общата сума, която е получил и разплатил за четирите години човекът, когото не знам защо наричат Стъки, е малко повече от милион и двадесет хиляди лева.

И сега идват няколко важни въпроса:

В кои държави на Европа този спорт се финансира от държавата?

Нахлуването в телевизионни студия и държавни учреждения спорт ли е и кога ще получи държавна субсидия?

Ако тази държава не се управляваше от Кралев и Борисов прекалено дълго време, дали двадесет ММА бойци биха дръзнали да нахълтат в държавно учреждение?

Това трябва да приключи сега!", написа говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

Фейсбук страница на Антон Кутев

Източник: dir.bg