Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова потвърди, че смятаният

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова потвърди, че смятаният
Коментари Харесай

"Агентът на ЦРУ" от екипа на Путин е работил и за руската дипломация

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова удостовери, че считаният за американски разузнавач Олег Смоленков е работил и за съветското посолство във Вашингтон, съобщи РБК.

" Работил е в някаква част от кариерата си в нашето посолство във Вашингтон ", сподели Захарова, само че не разяснява повече, като се изключи че от " персонални оценки " на сътрудници следва, че се е занимавал със икономически въпроси.

Захарова е вторият чиновник на съветска управителна конструкция, който признава, че посоченият от съветски и американски медии за сътрудник на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Смоленков е бил част от институцията, за която работи.

Първо това направи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, който сподели, че човек с такива имена - Олег Смоленков - е работил за администрацията на президента Владимир Путин. Обясненията му влязоха в несъгласие с медийните изявления, съгласно които Смоленков е имал директен достъп до Путин - Песков отхвърли.

Публикациите, които първо оповестиха за Смоленков (неговото име за пръв път загатна " Комерсант " ), описаха, че Съединени американски щати са изтеглили през 2017 година собствен скъп сътрудник от Русия, откакто работил за президента Путин. Руските управляващи след това потвърдиха, че изгубили следите му, откакто отишъл на отмора в Черна гора дружно със фамилията си.

Според Захарова телевизия Си Ен Ен, от която първо пристигна новината, не е търсила съветските управляващи за материала, а нормално го прави. Моментът не е определен инцидентно - стартира " предизборната конкуренция " в Съединени американски щати, а Си Ен Ен поддържа претендент, който харесва и който се асоциира с избрани възгледи и работи против нехаресваните, изясни Захарова.

Според Ен Би Си Смоленков живее близо до Вашингтон под защита.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР